sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Procurorul general Augustin Lazar a prelungit mandatul lui Daniel Horodniceanu in functia de procuror-sef la DIICOT

Distribuie:

Publicat:

Procurorul general Augustin Lazar a dispus delegarea lui Daniel Horodniceanu in functia de procuror sef DIICOT pentru inca sase luni, in conditiile in care mandatul acestuia expira pe 19 mai, potrivit unui anunt postat pe site-ul Ministerului Public.
Potrivit unui anunt postat pe site-ul Ministerului Public, Daniel Horodniceanu a fost delegat in functia de procuror sef DIICOT pentru inca sase luni, pana pe data de 19 noiembrie 2018.

Actualul mandat al lui Daniel Horodniceanu la conducerea structurii expira pe 19 mai.

Delegarea a fost facuta in conditiile in care procurorul Felix Banila, propunerea ministrului Justitiei pentru functia de procuror-sef al DIICOT, urmeaza a fi intervievat la CSM pe 5 iunie. Pe 6 iunie Consiliul va trimite avizul catre Ministerul Justitiei.
In proiectul de management, procurorul Felix Banila a subliniat ca procurorul-sef al DIICOT trebuie sa fie si un bun psiholog, iar unul dintre obiectivele pe termen lung pe care le are in vedere vizeaza alinierea la normele raportului MCV.

Documentul contine 37 de pagini, in care a introdus consideratii generale privind managementul judiciar, scopul si competenta DIICOT, obiective strategice, operationale.

„Pentru a fi eficient in indeplinirea atributiilor sale, procurorul sef al DIICOT este necesar sa fie si un bun psiholog, a se cunoaste in primul rand pe sine, a-si cunoaste limitele , calitatsiloe si defectele, a fi stapan pe sine, a fi un fin diplomat si bun comunicator pentru a putea organiza/reorganiza si distribui personalul in scopul indeplinirii obiectivelor, eficienta si performanta. (…) In ceea ce priveste DIICOT, obiectivele pe termen mediu si cele pe termen lung ale acestei institutii trebuie sa se armonizeze cu ceea ce Mecanismul de Cooperare si Verificare defineste a fi un act de justitie performant si cu respectarea unor inalte standarde de etica si profesionalism”, se arata in proiectul sau de management, publicat pe site-ul CSM.

De asemenea, Felix Banila isi propune sa creeze, in cadrul DIICOT, propria structura de politie judiciara.

„Propuneri de modificare a cadrului legislativ si institutional de infiintare in cadrul DIICOT a propriei structuri de politie judiciara, obiectiv care presupune realizarea urmatoarelor tipuri de activitati: identificarea resurselor necesare pentru crearea propriei structuri de politie judiciara; analizarea indicatorilor care sa ofere gradul de structurare pe competente profesionale a ofiserilor de politie judiciara ce vor compune acest compartiment in stransa legatura cu competenta materiala a DIICOT si numarul de cauze specific pe fiecare sectie, serviciu si birou specializat in parte; elaborarea de metodologii de lucru dupa care viitorii ofiteri de politie judiciara ce vor functiona in cadrul DIICOT isi vor desfasura activitatea”, prevede documentul.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img