vineri, 26 aprilie, 2024

Prognoza meteo 20-26 mai: Vijelii, grindina si furtuni saptamana viitoare

Distribuie:

Publicat:

Vremea 7 zile Romania. Prognoza meteo 20-26 mai 2019. Instabilitate atmosferica. In urmatoarele 72 de ore vor fi perioade cu instabilitate in cea mai mare parte a tarii, ce se vor manifesta prin accentuarea temporara a innorarilor care vor determina averse cu caracter torential, frecvente intensificari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului, ce pot lua aspect de vijelie. Pe spatii mici vor fi caderi de grindina si cantitati de apa ce vor mai putea depasi 15-20 l/m2 si izolat chiar 30 de l/m2. Instabilitatea termica se va mentine, asadar in zilele ce urmeaza, dar temperaturile sunt mari. 

Vineri, prognoza meteo anunta instabilitate atmosferica crescuta indeosebi in zonele montane si pe arii in general mai restranse, in Estul teriotoriului, cu precadere in partea Centrala si Central-Sudica a tarii. Sambata, manifestarile de instabilitate vor prefera jumatatea de Est a tarii si ariile restranse. Duminica vor fi manifestari de instabilitate atmosferica in jumatatea de Vest a tarii, iar in prima parte a zilei, cel mai probabil si in N-V, iar seara si noaptea pe spatii mici si in restul teriotoriului. In ceea ce priveste regimul termic, in tara asistam la o incalzire usoara. Vineri, la nivelul intregii tari se vor semnala intre 19 si 28 de grade C, cele mai ridicate valori urmand a se inregistra in S Moldovei.

Sambata, maximele vor fi cuprinse intre 20 si 27 grade C, cu cele mai ridicate valori in S Olteniei. Duminica se inregsistreaza valori maxime cuprinse intre 20 si 30 grade C, cele 30 grade C urmand a se inregistra in extremitatea S a Munteniei. 

Avertizari meteo ANM – saptamana 20-26 mai 2019

ANM anunta ca in urmatoarele 72 de ore vom avea ploi de scurta durata, descarcari electrice si intensificari ale vantului cu aspect de vijelie si grindina, in cea mai mare parte a tarii. Cantitatile de apa vor depasi, in perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15…25 l/mp si pe arii restranse 35…40 l/mp.

De asemenea, pana luni, in Banat, Crisana, vestul si sud-vestul Transilvaniei si local Oltenia, vor fi perioade in care se vor semnala averse torentiale, frecvente descarcari electrice, vijelii si grindina. Cantitatile de apa vor depasi 25 l/mp si pe arii restranse 50…60 l/mp.

Meteo Bucuresti 20-26 mai 2019

In ceea ce priveste evolutia vremii in Capitala, pe parcursul zilelor urmatoare vom asista la o crestere usoara si treptata, ducand la inregistrarea unor valori normale, iar dumnica, chiar mai ridicate decat cele specifice perioadei. Nu scapam insa de instabilitate atmosferica.

Instabilitate atmosferica, temperaturi maxime si minime incadrate intre 26-27 grade C s 14 grade C. Va ploua pe parcursul noptilor, fiind anuntate averse cu caracter de furtuna si descarcari electrice. Apoi, ploile vor continua si pe timpul zilei, vineri, 24 mai 2019, dar si in zilele de weekend. Cantitatea de apa va fi insemnata. Ploile se vor aopri abia la inceputul celeilalte saptamani, respectiv din 27 mai 2019. 

Meteo 7 zile la munte

O saptamana caracterizata de instabilitate atmosferica: va ploua cand pe timpul zilei, cand pe timpul noptilor. Maximele si minimele termice vor fi intre 21 si 8 grade C. Noptile vor avea un aer cetos. Ca si zile insorite, vom avea trei la numar, pe parcursul acestei saptamani, respectiv: marti, vineri si sambata. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img