vineri, 26 aprilie, 2024

Prognoza meteo 22 august. Cum va fi vremea in Romania

Distribuie:

Publicat:

Vremea pe 22 august este foarte calduroasa in cea mai mare parte a tarii, insa dupa-amiaza va fi instabilitate atmosferica in multe regiuni. Prognoza meteo anunta ploi torentiale in cursul serii, dar care se vor inregistra local sau izolat. In Bucuresti vor fi 34 de grade.

NOAPTEA DE MARTI SPRE MIERCURI: In cea mai mare parte a tarii, vremea va fi calduroasa in noptii, exceptie facand nordul Moldovei si al Carpatilor Orientali, unde vor fi ploi locale de scurta durata, dupa miezul noptii. Vantul va sufla slab, pana la moderat. Temperaturile minime sunt cuprinse intre 14 – 23 de grade. In estul Transilvaniei vor fi chiar mai scazute, iar spre dimineata se va forma ceata.

Miercuri, vremea va fi foarte calduroasa in majoritatea Romaniei. Canicula va fi semnalata in zonele de campie din vest si sud, unde, izolat, va fi un disconfort termic accentuat, iar indicele temperatura umezeala, ITU, va depasi usor pragul critic de 80 de unitati. Temperaturile maxime ale zilei pornesc de la 27 de grade in nordul Moldovei si urca pana la 35 de grade in Banat, in Muntenia, dar si in sudul Olteniei.

Dupa-amiaza si seara, conditiile meteo se schimba si se instaleaza instabilitatea atmosferica in mai multe zone. In regiunile de deal si munte vor fi innorari, averse si descarcari electrice pe suprafete relativ extinse, iar vantul va avea intensificari. Ploi se vor inregistra local in centrul tarii si in sud-sud-vest, iar izolat vor cadea in restul tarii. Vor fi ploi torentiale care, la munte, ar putea fi insotite de grindina, iar cantitatile de apa vor depasi izolat 20-25 de mililitri pe metru patrat.

In noaptea de miercuri spre joi, temperaturile vor fi intre 13 si 23 de grade. Presiunea atmosferica va creste usor in timpul zilei, in special in nord-est.

IN BUCURESTI: Vremea se va mentine calduroasa in Capitala, cu temperaturi in usoara crestere fata de marti. Temperaturile in cursul zilei vor urca la 33 – 34 de grade Celsius. Seara, cerul devine variabil, vor fi innorari si se formeaza conditii de a ploua slab, cu descarcari electrice. Minimele vor fi intre 18 – 20 de grade, anunta ANM. Presiunea atmosferica va creste usor, fiind la valori apropiate de cea normala.

Temperaturile zilei de miercuri in orase: Alexandria 34 de grade, Buzau 32, Constanta 29, Craiova 32, Drobeta-Turnu Severin 35, Slatina 32, Tulcea 32 de grade.

LA MARE: Vremea va fi in general frumoasa si calda pe litoral, anunta prognoza meteo. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari temporare in cursul noptii. Temperaturile maxime se vor incadra intre 28 si 31 de grade, iar cele minime intre 21 si 23 de grade. Apa marii va avea o temperatura de 25 – 27 de grade.

Temperaturi in statiunile de pe litoral pe 22 august: Costinesti 29 de grade, Mamaia 29, Mangalia 28, Vama Veche 28.

LA MUNTE: In a doua parte a zilei si la inceputul noptii, vremea va fi ploioasa in regiunile montane. Pe arii relativ extinse vor fi intervale de timp in care instabilitatea atmosferica se va accentua si se va manifesta prin innorari, averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Ploile vor avea si caracter torential, se vor inregistra pe spatii mici cantitati de apa de peste 20 – 25 l/mp si vor fi conditii de grindina. Valorile termice se vor mentine ridicate, comparabile cu cele din ziua anterioara.

Temperaturile zilei in statiunile montane: Ceahlau 17 grade, Paltinis 22, Poiana Brasov 24, Predeal 23, Ranca 20, Semenic 21, Sinaia 20 de grade la cota 1500, Stana de Vale 24.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img