marți, 19 martie, 2024

Prognoza meteo: Iarna revine in forta, ce se intampla cu vremea de astazi

Distribuie:

Publicat:

Meteorologii vin cu precizari despre vremea din Bucuresti si celelalte zone ale tarii. Vestile nu chiar atat de bune.

Asadar, in Bucuresti, cerul va fi in mare parte senin, dar va fi ”soare cu dinti”. Minima zilei va fi de -3 grade Celsius, iar maxima de 7 grade Celsius. Vantul va sufla slab, cu 14 km/h.

Desi nu vor fi precipitatii, nivelul de umiditate va fi ridicat, de 70%. In zona montanã precipitatiile mixte vor favoriza depunerile de polei.

Vantul va sufla in general slab pana la moderat, cu intensificãri in zona montana, cu viteze mai mari pe creste si local in regiunile vestice.

In zonele joase vom avea parte de ceata

Pe spatii extinse se va semnala ceatã, in special in zonele joase din estul si sud-estul teritoriului. In Sud si Sud-Est, vantul va bate cu o viteza de pana la 15 km/h, si vom avea parte de .

Minima va fi de -4° C, in Targoviste, iar maxima va fi de 5° C, in Slobozia.

In Vest vom avea parte de ploi trecatoare, iar minimele vor fi de -2° C, in Deva,. Temperaturile vor ajunge la 3° C, in Timisoara.

In Dobrogea vom avea parte de cer fragmentat, iar temperaturile vor porni de la 2° C, in Tulcea si vor ajunge la 7° C, in Mangalia. Afara va fi innorat.

Meteorologul Elena Mateescu, directorul ANM, a explicat ce se va intampla cu vremea in luna februarie si in primele doua luni de primavara. Totodata, Administratia Nationala de Meteorologie a emis si prognoza pentru urmatoarele doua saptamani.

“Luna februarie pastreaza tendinta unor valori mai ridicate decat in mod obisnuit in Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei si Olteniei.

In restul tarii, valorile sunt apropiate de normele climatologice ale perioadei. Vor fi mai multe zile la rand cu temperaturi de peste 15 grade Celsius.

In schimb, tendinta cantitatilor excedentare de precipitatii se va extinde in toata tara in cursul lunii martie
Putem sa avem anumite probleme de natura hidrologica, pe secvente scurte de timp si la nivel local, cum de altfel se intampla in mod obisnuit in Romania, intr-o luna martie foarte capricioasa”, a spus Elena Mateescu, la Romania TV.

“Aprilie pare a fi o luna mai rece decat in mod obisnuit, in Transilvania, Maramures si in Moldova.

In restul tarii valorile vor fi apropiate de norme. Tendinta unor cantitati excedentare de precipitatii se mentine si in aceasta luna. Asadar, primele doua luni ale primaverii vor fi bogate in precipitatii”, a mai spus directorul ANM.

Prognoza meteo pe doua saptamani. Vremea in fiecare regiune in perioada 29 ianuarie – 11 februarie 2018
Pe parcursul primei saptamani de prognoza, vremea va fi mai calda decat in mod obisnuit pentru aceasta perioada a anului. Mediile regionale ale maximelor termice se vor incadra intre 6 si 13 grade, iar ale celor minime intre -4 si 1 grad.

Ulterior, regimul termic va deveni apropiat de cel climatologic specific perioadei, si va fi caracterizat, in medie, de maxime cuprinse intre 3 si 7 grade si minime intre -5 si -2 grade. Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi mai ridicata in intervalele 2 – 4 februarie si 6 – 11 februarie.

TRANSILVANIA

In prima saptamana de prognoza, vremea va fi mai calda decat ar fi normal pentru aceasta perioada. Mediile regionale ale temperaturile maxime se vor incadra intre 2 si 8 grade, iar cele minime intre -5 si -1 grad.

Ulterior, vremea va intra intr-un proces de racire, astfel ca regimul termic va fi caracterizat de valori comparabile cu mediile climatologice specifice perioadei, rerspectiv maxime diurne de 1… 5 grade si minime nocturne de -8 … -5 grade.

Probabilitatea de aparitie a precipitatiilorva fi mai ridicata in perioada 1 – 4 februarie, cand acestea pot fi moderate cantitativ, dar si dupa data de 6 februarie.

MOLDOVA

Pe parcursul primei saptamani de prognoza, vremea va fi calda. Mediile regionale ale temperaturilor maxime vor fi cuprinse intre 4 si 9 grade si intre -3 si 2 grade a minimelor nocturne.

In cea de-a doua saptamana, valorile termice vor scadea usor si treptat, apropiindu-se de cele climatologic specifice perioadei spre sfarsitul intervalului de prognoza. In medie, maximele se vor incadra intre 0 si 4 grade, iar minimele intre -6 si -4 grade.

Temporar, vor fi precipitatii, in general slabe cantitativ, dupa data de 2 februarie, cui o probabilitae mai ridicata ca acestea sa se semnaleze pe spatii mai extinse in zilele de 2 – 3 februarie si in perioada 6 – 10 februarie.

OLTENIA

In primele doua zile de prognoza vremea va fi deosebit de calda pentru aceasta data, cu o medie a temperaturilor maxime de 12…13 grade.

Pana spre mijlocul celei de a doua saptamani, regimul termic se va mentine peste cel specific acestei perioade, desi tendinta generale a valorilor termice diurne va fi in scadere pana la o medie a maximelor, pe intreaga regiune, de 6 grade.

Intre 8 si 11 februarie procesul de racirea va continua, astfel ca se vor inregistra valori specifice perioadei, media regionala a meximelor diurne urmand a fi de 2…3 grade.

Regimul termic nocturn nu va avea fluctuatii semnificative pe tot parcursul intervalului de prognoza, astfel ca se vor inregistra, in medie regionala, temperaturi minimelor cuprinse intre -4 si 0 grade.

Vor fi precipitatii, in general slabe cantitativ, aproape in fiecare zi, incepand cu data de 1 februarie.

DOBROGEA

Pe parcursul primei saptamani de prognoza, vremea va fi mai calda decat in mod obisnuit pentru aceasta perioada.

In medie regionala, se vor inregistra temperaturi maxime cuprinse intre 6 si 12 grade si minime intre -1 si 3 grade. In cea de-a doua saptamana, temperatura aerului va marca o scadere iar regimul termic va deveni apropiat de cel normal pentru aceasta perioada cu maxime, in medie, cuprinse intre 2 si 7 grade si minime intre -3 si 1 grad.

Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi mai ridicata in intervalele 2 – 4 februarie si 6 – 11 februarie.

BANAT

In prima saptamana de prognoza, vremea va fi mai calda decat in mod obisnuit pentru acesta perioada a anului. Media regionala a temperaturilor maxime va fi de 4 …11 grade si de -2 … 3 grade a celor minime.

In a doua parte a intervalului de prognoza, temperatura aerului va marca o scadere, astfel incat regimul termic se va apropia de cel climatologic specific perioadei. Media regionala a maximelor termice va fi de 4…7 grade, iar cea a minimelor nocturne de -4…-1 grad, valorile mai scazute urmand a se inregistra spre sfarsitul intervalului.

Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi mai ridicata incepand cu data de 1 februarie, iar in perioadele 1 – 4 si 6 – 9 februarie se pot inregistra cantitati de precipitatii mai insemnate.

CRISANA

Pe parcursul primei saptamani, vremea va fi mai calda decat in mod obisnuit pentru acesta perioada a anului. In medie, la nivelul intregii regiuni, se vor inregistra temperaturi maxime cuprinse intre 4 si 10 grade si minime intre -3 si 3 grade.

In a doua parte a intervalului de prognoza, o scadere de temperatura va conduce la un regim termic apropiat de cel specific climatologic acestei perioade.

Astfel, in medie, vor fi maxime termice cuprinse intre 3 si 7 grade si minime intre -5 si -1 grad, cu cele mai coborate valori spre sfarsitul intervalului.

Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi in crestere dupa data de 1 februarie. Acestea se vor semnala pe arii mai extinse si vor fi, posibil, insemnate cantitativ in zilele de 1 si 2 februarie, precum si in perioada perioada 6 – 9 februarie.

MARAMURES

In prima saptamana de prognoza, vremea va fi calda. In medie regionala, temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 3 si 8 grade, iar cele minime intre -4 si -2 grade.

In cea de-a doua saptamana, temperatura aerului va scadea, astfel ca regimul termic se va apropia de cel climatologic specific perioadei, iar media regionala a temperaturilor maxime va fi de 2 … 5 grade si a minimelor de -7 …-4 grade.

Temporar se vor semnala precipitatii pe tot parcursul intervalului de prognoza, dar cu o probabilitate mai mare ca acestea sa se inregistreze pe spatii extinse si sa fie mai insemnate cantitativ in perioada 1 – 4 februarie si, posibil, intre 6 si 9 februarie.

LA MUNTE

Valorile termice nocturne vor fi negative, pe intreg intervalul de prognoza, iar cele diurne usor pozitive doar in zilele de 29 ianuarie si 1 februarie si, in general, sub limita de inghet, in restul timpului.

In medie, in prima saptamana, temperaturile maxime se vor incadra intre -4 si 2 grade, iar cele minime intre -9 si -2 grade, iar pe parcursul celei de-a doua saptamani vor fi maxime intre -4 si 0 grade si minime intre -10 si -6 grade.

Temporar vor fi precipitatii in cea mai mare parte a intervalului, cu o probabilitatea mai mare de semnalare a acestora in perioadele 1 – 4 si 6 – 10 februarie

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img