joi, 28 martie, 2024

Prognoza meteo pentru joi, 13 iunie: Temperaturi maxime caniculare de 35 de grade Celsius

Distribuie:

Publicat:

Prognoza meteo pentru ziua de joi anunta instabilitate atmosferica accentuata si temperaturi caniculare ce pot depasi 35 de grade Celsius.

Vremea 13 iunie 2019. Joi vremea va fi frumoasa si deosebit de calda in majoritatea regiunilor, potrivit ido.ro indicele de disconfort termic temperatura-umezeala va atinge si va depasi usor pragul de 80 de unitati pe spatii extinse in Banat, Crisana, Oltenia si Moldova. Din nou in zona Carpatilor Orientali in cursul pranzului vor cadea izolat unele averse de ploaie, insa acestea vor fi in general slabe cantitativ. Vantul va sufla slab in majoritatea zonelor tarii, cel mult slab pana la moderat in Delta Dunarii. Meteo 13 iunie 2019. Maximele termice vor urca la pranz pana spre 27-32 de grade in Transilvania si Maramures, 30-35 de grade in Oltenia, Muntenia si Moldova (cu cele mai ridicate valori asteptate a se inregistra in zona Luncii Dunarii) si 27-32 de grade Celsius in Dobrogea. 

Vremea in Bucuresti 13 iunie. Vremea va fi deosebit de calda pentru aceasta perioada din an, iar in orele amiezelor disconfortul termic va fi ridicat. Temperatura maxima va fi de 33…34 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge si va depasi usor pragul critic de 80 de unitati. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare, iar probabilitatea pentru averse si descarcari electrice va fi ridicata indeosebi in cursul dupaamiezei de vineri (14 iunie).

ANM, avertizare meteo

Vremea va fi calduroasa in cea mai mare parte a tarii, iar in regiunile vestice, nord-vestice, sudice si sud-estice si pe arii restranse in restul teritoriului, dupa-amiaza disconfortul termic va fi ridicat. Indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge si va depasi usor pragul critic de 80 de unitati. Indeosebi dupa-amiaza si seara, instabilitatea atmosferica va fi temporar accentuata la deal si la munte si pe arii restranse in celelalte regiuni. Vor fi perioade in care se vor semnala averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice, intensificari ale vantului, vijelii si caderi de grindina. In intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitatile de apa vor depasi 15…25 l/mp si izolat 35…40 l/mp.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img