joi, 28 martie, 2024

Prognoza meteo pentru joi si vineri

Distribuie:

Publicat:

Cerul va avea innorari temporar accentuate si va ploua in general slab cantitativ in nordul, centrul, estul si sud-estul tarii si doar izolat in restul zonelor, informeaza ANM.
JOI 
IN TARA
Mai ales incepand din orele serii, precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare se vor semnala in estul si sud-estul Transilvaniei, pe spatii mai restranse in Moldova si izolat in Muntenia. La munte vor predomina ninsorile si se va depune strat nou de zapada, pe arii restranse mai consistent, indeosebi in zona Carpatilor Meridionali si Orientali. Vantul va avea intensificari temporare cu precadere in regiunile nordice, centrale si estice cu viteze de 50…60 km/h, iar la munte de peste 60…70 km/h, in timp ce pe creste rafalele vor depasi 80…90 km/h, viscolind si spulberand zapada. Temperaturile maxime vor continua sa fie apropiate de valorile normale pentru aceasta data si se vor incadra intre 5…6 in depresiuni si 15 grade in Oltenia. Minimele termice se vor situa intre -3 si 5 grade, mai scazute in depresiunile Carpatilor Orientali.
LA BUCURESTI:
Vor fi innorari in general persistente si temporar va ploua slab, mai ales in a doua parte a intervalului. Vantul va sufla slab si moderat, cu usoare intensificari dupa-amiaza si seara. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 12 grade, iar cea minima va fi de 2…4 grade
VINERI
IN TARA 
Pe parcursul zilei, cerul va fi variabil, cu innorari temporare in jumatatea de est a tarii, unde pe arii restranse, mai ales in primele ore vor mai fi ploi slabe. In Transilvania si Moldova precipitatiile vor fi mixte, iar in Carpatii Meridionali si Orientali va ninge slab. Spre seara si noaptea, treptat nebulozitatea se va accentua si pe arii relativ extinse in vest, centru si nord se vor semnala precipitatii, izolat moderate cantitativ, sub forma de ploaie, dar si lapovita si ninsoare in zonele montane aferente. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari temporare in cursul zilei in regiunile estice si sud-estice, iar pe parcursul noptii in zona inalta de munte. Temperaturile maxime se vor incadra intre 6 si 14 grade, iar cele minime, in scadere in cea mai mare parte a teritoriului, se vor situa intre -8…-7 grade in depresiuni si 3…4 grade in Dealurile de Vest.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img