vineri, 29 martie, 2024

PROGNOZA METEO pentru joi si vineri

Distribuie:

Publicat:

Valorile termice diurne vor fi joi mai scazute decat cele din intervalul precedent, in cea mai mare parte a tarii, dar in sud si in sud-est, vremea va fi calduroasa si, local se va resimti disconfortul termic.


JOI 


IN TARA
Valorile termice diurne vor fi mai scazute decat cele din intervalul precedent, in cea mai mare parte a tarii dar in sud si in sud-est, vremea va fi calduroasa si, local se va resimti disconfortul termic. Cerul va prezenta innorari temporar accentuate si mai ales dupa-amiaza, seara si la inceputul noptii, vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, trecator cu aspect de vijelie, in nordul, centrul si estul teritoriului, in zonele de deal si de munte si pe spatii mai mici in rest. Pe arii restranse vor fi caderi de grindina si cantitati de apa ce vor depasi local 20 l/mp si izolat 35-45 l/mp. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 25 si 34 de grade, usor mai scazute in regiunile nordice, dar si mai ridicate in Lunca Dunarii. Temperaturile minime vor avea valori de la 7 grade in estul Transilvaniei, pana in jurul a 20 de grade, pe litoral.

LA BUCURESTI:
Vremea va fi calduroasa cu o maxima a temperaturii aerului in jurul a 32 de grade si disconfort termic, la orele amiezii. Cerul va fi variabil cu innorari, temporar accentuate, averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, cel mai probabil spre seara si la inceputul noptii. Temperatura minima va fi de 17…18 grade.

VINERI


IN TARA 
 

Vremea va fi in general frumoasa. Cerul va fi variabil, cu unele innorari dupa-amiaza si seara in zona de munte, dar si in nordul, centrul si estul tarii, iar noaptea in nord-vest, insa doar izolat vor fi averse si descarcari electrice. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari, in prima parte a zilei, in regiunile estice si sud-estice si in Oltenia. Valorile termice se vor situa in jurul celor normale pentru aceasta perioada, cu maxime cuprinse intre 22 si 32 de grade si minime intre 5…6 grade in depresiunile din estul Transilvaniei si 18…19 grade in Delta Dunarii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img