miercuri, 24 aprilie, 2024

Prognoza meteo pentru marti, 15 mai: Avertizare tip cod galben de ploi, vijelii, descarcari electrice si caderi de grindina

Distribuie:

Publicat:

Vremea din 15 mai se anunta extrem de capricioasa. De altfel, prognoza meteo emisa de meteorogii ANM cuprinde si o avertizare tip cod galben de ploi, vijelii, descarcari electrice si caderi de grindina pe alocuri. Asadar, atentie, vremea se inrautateste semnificativ de marti, 15 mai.

Luni vremea va fi in general instabila in jumatatea estica a tarii, unde pe arii relativ extinse vor cadea averse de ploaie insotite de descarcari electrice. Pe alocuri, indeosebi la munte, se vor acumula cantitati de apa de pana la 10-15 mm. In restul teritoriului ploile isi vor face aparitia doar in mod local si vor fi slabe cantitativ. Vantul va sufla slab in cea mai mare parte a tarii, cel mult moderat in estul Dobrogei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre 16 si 21 de grade in Transilvania si Maramures, 18-23 de grade in Banat, Crisana si Oltenia, 20-25 de grade in Muntenia si Dobrogea si 17-22 de grade in Moldova, cu cele mai scazute valori asteptate a se inregistra in extremitatea nordica a regiunii. Dimineata in depresiunile din estul Transilvaniei se va putea forma bruma, temperaturile minime urmand sa oscileze in jurul valorii de 0 grade Celsius. 

Vezi si: Prognoza meteo pentru luni, 14 mai: Furtuni cu tunete si fulgere

Cum va fi vremea din 15 mai in Bucuresti
Vremea in Capitala va fi ploiosa: sunt anuntate furtuni cu furtuni cu fulgere in formare dupa-amiaza si cantitati de apa considerabile – 1 l/m². Temperaturile sunt mari insa: 28 de grade la amiaza si 14 grade Celsius pe timpul noptii. Ploile vor continua si miercuri, 16 mai. Vezi cum va fi vremea si in minivacanta de Rusalii.

Prognoza meteo din 15 mai la munte
La munte va fi cald, dar va ploua incontinuu. Temperaturile maxime sunt 23°C, minimele de 12°C. Vantul bate pe directia SSE de 16 km/h. Din pacate pentru cei care vor sa-si petreaca weekendul la munte, anuntam ca ploile nu vor inceta toata saptamana. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img