joi, 25 aprilie, 2024

Prognoza meteo pentru sambata, 15 septembrie: Ultima zvacnire a verii

Distribuie:

Publicat:

Vremea din 15 septembrie va fi calduroasa in toata Romania, cu temperaturi care ating 30 de grade Celsius la Bucuresti. Va insa o ultima zvacnire a verii, deoarece, chiar daca prognoza meteo anunta o vreme frumoasa in continuare, nu ne vom mai intalni cu astfel de temperaturi pana… la vara viitoare.

In weekend vremea va deveni deosebit de calda pentru aceasta perioada a anului, advectia de aer tropical dinspre nordul Africii urmand sa se intensifice. Sambata vor cadea cateva averse slabe de ploaie local in zona Carpatilor Orientali, in timp ce duminica acestea se vor manifesta izolat in Moldova si in Dobrogea, indeosebi in cursul pranzului.

Temperaturile maxime vor urca la pranz pana spre 25-30 de grade in jumatatea nordica a tarii si 29-34 de grade Celsius in cea sudica, cele mai scazute valori urmand sa se inregistreze in depresiunile din estul Transilvaniei si in nordul Moldovei, iar cele mai ridicate in sudul Banatului si in Lunca Dunarii. 

Vremea in Bucuresti 15 septembrie 2018
In Capitala, cerul se va mentine in mare parte senin, cu temperaturi ce ating sau pot depasi 30°C. Este cea mai calduroasa zi din aceasta saptamana, si, cel mai probabil, ultima in care vom avea astfel de valori in termometre pana la anul. Vantul va sufla variabil dinspre Vest si nu sunt conditii de ploaie in timpul zilei. Dar va ploua, in schimb, noaptea, cand cantitatile de apa vor atinge 2 l/m². Minima termica la Bucuresti va fi de 17°C. Duminica se va mai racori un pic, iar temperaturile vor scadea cu patru grade Celsius. Vestea buna ar fi ca scapam de ploi pentru o buna perioada de timp. 

Prognoza meteo 15 septembrie 2018 la munte
Potrivit vremeaido Prognoza meteo la munte aduce vreme relativ frumoasa, desi cu temperaturile mai scad cu cateva grade fata de ziua precedenta, iar duminca schimbarea brusca se va resimti si mai mult.  Vom avea  25°C la amiza si 13°C pe timpul noptii. Cerul va fi partial innorat, iar noaptea vor cadea averse ce ating 2 l/m². Vremea a munte se va stabiliza de saptamana viitoare, la valori, si de aceasta data, mai ridicate fata de ziua precedenta. 

Vremea pe litoral 15 septembrie 2018.
Vremea la mare e numai buna de plaja, ca un ultim bonus pe care vara il face inainte de a ceda in fata anotimpului calendaristic. Temperaturile cresc cu sase grade fata de ziua precedenta, atinganu-se 27°C – 28°C la amiaza. Vantul va sufla moderat cu 15 si 25 km/h. Temperaturile noptii ating 19°C, si va ploua. Vremea se va mentine frrumoasa, dar valorile vor mai scadea pe parcurs cu cateva grade bune.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img