marți, 23 aprilie, 2024

Prognoza METEO pentru TREI LUNI: Cum va fi vara dupa iarna prelungita din 2017

Distribuie:

Publicat:

Estimarile sezoniere sunt realizate de catre Centrul European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la ReadingAnglia si au un grad de realizare de aproximativ 60%. Este estimata distributia temperaturilor medii lunare, precum si distributia cantitatilor lunare de precipitatii, iar fenomenele extreme cu o durata scurta de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

 PROGNOZA METEO  MAI: Temperaturile medii lunare vor fi in general apropiate de normele climatologice, exceptand regiunile nordice si centrale, unde se vor situa, local, sub aceste norme.Cantitatile totale de precipitatii vor fi apropiate de media multianuala in sud si sud-est si vor putea fi excedentare in restul teritoriului.

PROGNOZA METEO IUNIE: Temperaturile medii lunare se vor situa, in general, in apropierea mediei climatologice. Cantitatile totale de precipitatii vor avea o tendinta spre deficit, pe arii extinse in regiunile sudice si estice si local in restul teritoriului.

PROGNOZA METEO IULIE: Temperatura medie lunara a aerului va fi mai ridicata decat norma climatologica, indeosebi in sudul si sud-estul tarii. Cantitatile totale de precipitatii vor fi deficitare in cea mai mare parte a tarii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img