joi, 28 martie, 2024

Prognoza meteo pentru vineri, 17 mai: Vreme instabila in majoritatea regiunilor tarii

Distribuie:

Publicat:

Vremea in Bucuresti va fi insorita si nu sunt anuntate ploi. Prognoza meteo la munte indica temperaturi mai ridicate, dar ceata pe timpul noptii. 

Sfarsitul de saptamana aduce din nou o vreme instabila in majoritatea regiunilor tarii, ca urmare a influentei unei vaste arii depresionare centrate in zona bazinului Marii Negre. Vom avea averse de ploaie insotite de descarcari electrice, in jumatatea estica a teritoriului, lar local in Moldova, estul Transilvaniei si in Muntenia cantitatile de apa vor fi mai insemnate (20-30 de mm). Cu toate acestea, prognoza meteo indica valori mai ridicate decat normalul perioadei, iar meteorologii anunta un er tropical ce se indreapta dinspre zona Peninsulei Anatolia. Buletinul meteo anunta, asadar, valori termice de 28-29 de grade Celsius in Campia de Vest si in sudul Olteniei si al Munteniei. 

Vremea 17 mai 2019. Vremea Romania

Prognoza meteo a zilei de vineri indica o vreme usor instabila in toata tara, pe spatii relativ extinse urmand sa cada averse de ploaie ce vor fi insotite razlet si de fenomene electrice. La munte, izolat, se vor strange cantitati de apa de pana la 10-15 mm. Vantul va continua sa sufle slab in cea mai mare parte a tarii, cel mult slab pana la moderat in Moldova, Baragan si Dobrogea. Temperaturile zilei de vineri in Romania vor fi cuprinse intre maxime de 19 si 24 de grade in Transilvania, Maramures, Banat, Crisana si Oltenia si 22-27 de grade in Muntenia, Dobrogea si Moldova. Vremea Romania pe o zi indica cele mai scazute valori in sudul litoralului. 

Vremea 17 mai 2019. Vremea Bucuresti 

Vremea Bucuresti pe o zi. Vremea in Capitala pentru ziua de vineri aduce un cer partial noros, cu temperaturi ce se incadreaza intre 23°C si 14°C. Vantul sufla cu 8 km/h dinspre SE, dar nu sunt prezente ploi nici pe timpul zilei, nici pe timpul noptii. Vremea se schimba radical insa sambata, cand sunt din nou asteptate furtuni cu descarcari electrice. 

Meteo 17 mai 2019. Vremea la munte

Si la munte vremea va fi insorita, cu temperaturi ce se vor incadra intre 22°C si 10°C. Vantul va sufla in rafale de 30 km/h pe timpul zilei si in rafale de 26 km/h pe timpul noptii. Noaptea va avea un aer cetos. La fel ca si in Bucuresti, vremea se schimba din nou sambata, cand sunt asteptate averse insotite de descarcari electrice. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img