marți, 16 aprilie, 2024

Programul Erasmus + la Gradinita cu Program Prelungit Nr. 2 Husi-FOTO

Distribuie:

Publicat:

In perioada 13-19 aprilie 2016 la Gradinita cu Program Prelungit Nr. 2 Husi   a avut loc   in cadrul Programului  Erasmus+, Actiunea-cheie 2 Parteneriate strategice intre scoli  in  vizita de studiu in proiectul   “Let’s EAT together, Everybody Around the Table”  cu numarul 2015-1-FR01-KA219-012966_5  care se deruleaza in anii scolari 2015-2016 si 2016-2017.  La aceasta  a doua activitate de formare a cadrelor didactice   din cadrul proiectului,  ( prima s-a desfasurat la Ankara, in Turcia  in februarie 2016) , au participat  15 cadre didactice din  cele 5 tari partenere de proiect  : din Franta de la Ecole Maternelle Carle Vernet, Bordeaux au participat Françoise Queille-coordonatorul international al proiectului, Catherine Celerier, Virginie  Dégoulet si Patrice Labeque, din  Turcia de la Sincan Lale  Anaokulu, Ankara  au participat  Sabriye Güner, Emine Öztürk si Nurten Önel, din Bulgaria de la Celodnevna Detska  ,, Vesela’’, Dobrich  au participat  Vesela Atanasova Encheva, Elka Ilieva Dimitrova si Svetlana Vasileva Georgieva, din Grecia de la 60 Nipiagogio Irakliou, Heraklion au participat Amalia Sifaki si Eleni Fortouna si din Letonia de la Apes  Primsskolas  Izglitibas Iestade, Ape au participat Linda Fedotova, Lineta Kazaka si Iveta Ratsepa.

 In cele 5 zile de vizita  echipa de la Gradinita cu P.P. Nr. 2 Husi formata din doamnele educatoare  Berica Ecaterina –coordonator national de proiect , Bondar Eugenia, Botezatu Geta, Andoroi Irina, Bahnariu Mariana, Catanescu Mariana Elisabeta, Ungureanu Maria, Catichi Cristina si Zaharia Lorena au organizat si desfasurat  pentru cei 15 invitati din strainatate activitati  cu copiii privind tematica proiectului –alimentatia sanatoasa, program  de cantece si poezii  in limba engleza , dansuri, cantece in limba romana, intalniri cu parintii copiilor , vizite de studiu la Gradinita  cu P.P. Nr. 1  Husi, la Gradinita cu P.P. Nr. 10 Husi si la Gradinita cu P.P. Nr. 7 Husi,  la Primaria municipiului Husi,  la fabrica de paine ,, Iris’’ ,  la muzeele din Husi,  Humulesti si din Iasi unde partenerii  au putut cunoaste indeaproape traditiile si obiceiurile romanesti privind alimentatia  traditionala sanatoasa.

Toate participantele la vizita de proiect au apreciat in mod deosebit aspectul gradinitelor vizitate, implicarea creatoare a educatoarelor in decorarea cu mult bun gust a claselor,  au fost entuziasmate si uimite de copiii talentati,  sociabili,  capabili la varsta lor frageda sa comunice in limba engleza cu o pronuntie foarte buna, capabili sa demonstreze ca au cunostinte acumulate in activitatile de proiect.  In urma activitatilor didactice prezentate s-au purtat discutii privind proiectarea didactica, metodele folosite la clasa,  s-au facut schimburi de procedee atractive de jocuri si elemente de joc, modalitati de evaluare si prezentare a rezultatelor activitatii.

Cei 15 parteneri de proiect au participat la Primaria municipiului Husi la un dialog cu Primarul Ioan Ciupilan si Viceprimarul Aurel Caciula  care au raspuns intrebarilor privind invatamantul prescolar husean si  proiectele  viitoare de finantare ale invatamantului. 

La concluziile de la  finalul vizitei emotiile pozitive au insotit impresiile deosebite privind frumusetea locurilor, frumusetea sufleteasca a tuturor persoanelor cunoscute in Husi, ospitalitatea si caldura cu care au fost primiti, calitatea invatamantului prescolar husean, a personalului didactic, auxiliar si nedidactic, impresii care vor fi impartasite colegilor, copiilor si parintilor din scolile din tarile partenere. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img