vineri, 29 martie, 2024

PROIECT DE LEGE:Alocatiile ar putea ajunge la suma de 700 de lei

Distribuie:

Publicat:

Pe ordinea de zi a Camerei Deputatilor se afla un proiect de lege privind marirea de aproape 10 ori a alocatiilor de stat. Votul este sub semnul intrebarii, caci pana acum, senatorii si deputatii din comisii s-au opus

Camera Deputatilor dezbate un proiect de lege privind cresterea alocatiilor de stat pentru toti copiii la 700 de lei. In prezent, copiii cu varste de pana la 2 ani sau pana la 3 ani, in cazul celor cu handicap, primesc o alocatie de 200 RON, iar cei cu varste intre 2 si 18 ani beneficiaza de o alocatie de 84 de lei. Totodata, pentru copiii cu handicap cu varste cuprinse intre 3 si 18 ani s-a propus acordarea unei alocatii lunare de 1.000 de lei.

“In raport cu efectele pe care aceasta propunere le va avea asupra celor peste 3.6 milioane de copii beneficiari, efectele financiare asupra bugetului de stat, estimate la 350 milioane de lei anual (cca. 0,05% din PIB), sunt deosebit de reduse, ele putand foarte usor sa fie acoperite printr-o mai buna colectare a veniturilor la acest buget”, arata initiatorii Liliana Manca si Stefan Petru Dalca, in expunerea de motive.

Guvernul Romaniei a anuntat ca nu sustine adoptarea acestei propuneri legislative in forma propusa, iar proiectul a fost respins si in Comisia juridica de disciplina si imunitati, in cea pentru egalitatea de sanse pentru femei si barbati si in cea pentru munca si protectie sociala.

Deputatii vor dezbate proiectul de lege si vor da un vot final pe aceasta tema.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img