joi, 18 aprilie, 2024

Proiect de lege iesit din comun. Concediu platit pentru cei care divorteaza

Distribuie:

Publicat:

Deputatul PSD Georgian Pop a depus un proiect de lege, la Senat, potrivit caruia persoanele care divorteaza sa primeasca, la cerere, trei zile de concediu platit, pentru ca ”trec prin trauma desfacerii casatoriei” si au nevoie de timp liber pentru ”solutionarea problemelor”.

Initiativa legislativa vine in sprijinirea salariatilor „ce trec prin trauma desfacerii casatoriei”, iar pentru acest eveniment este „nevoie de timp liber pentru solutionarea problemelor pe care le implica”, se arata in expunerea de motive.

„Cei care au divortat au dreptul la un concediu pentru divort de 3 zile lucratoare”, se arata in proiectul de lege.

Initiatorul mentioneaza ca de acest beneficiu au parte doar persoanele asigurate in cadrul sistemului asigurarilor sociale de stat.

„Indemnizatia pentru concediul pentru divort se plateste din fondul de salarii al unitatii angajatoare si este egala cu salariul corespunzator perioadei respective. Concediul pentru divort se acorda la cerere, de catre angajator, in urmatoarele 4 saptamani de la data constatarii sau, dupa caz, a pronuntarii divortului”, se mai arata in proiect.

Potrivit expunerii de motive care insoteste proiectul, rata divortului in Romania, raportata la numarul casatoriilor, este in medie de 25%, pentru perioada 1990 – prezent, desfacerea casatoriei „fiind un femonen social cu manifestari constante”.

Proiectul de lege a fost inregistrat la Senat pe 9 octombrie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img