vineri, 19 aprilie, 2024

Proiectul Spitalului Regional de Urgente din Iasi, in atentia Bancii Europene de Investitii. Ultimele avize sunt pe drum

Distribuie:

Publicat:

Reprezentantii Bancii Europene de Investitii (BEI) au participat astazi la o videoconferinta organizata de Ministerul Sanatatii, judetul Iasi, pentru a verifica implicarea si stadiul in care se afla acum proiectul Spitalului Regional de Urgenta, care va deservi intreaga Regiune de Nord-Est. Aprecierile au venit in urma vizitei de zilele trecute a comisiei bancii si a intalnirilor si discutiilor de lucru pe care aceasta le-a avut cu reprezentantii institutiilor din Iasi, implicate in realizarea proiectului. La videoconferinta au participat si Secretarul de Stat din Ministerul Sanatatii, Cristian-Vasile Grasu si reprezentanti ai Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.

Delegatii BEI au precizat ca aprobarea Planului Urbanistic Zonal este esentiala pentru dezvoltarea urmatoarelor componente ale proiectului. Ultimele avize necesare pentru realizarea PUZ-ului sunt in curs de eliberare, astfel incat se estimeaza ca pana la finalul lunii martie, acesta va putea fi aprobat.

O noua intalnire intre reprezentantii BEI si autoritatile centrale pentru programarea urmatorilor pasi in vederea construirii celor 3 spitale regionale va avea loc la inceputul lunii aprilie.

Vor fi organizate totodata, sedinte de lucru pentru estimarea costurilor necesare cailor de acces si racordarea la utilitati.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img