marți, 19 martie, 2024

PRONOSTIC SUMBRU! “Romania risca sa ajunga in situatia Greciei, dupa cresterea salariilor. Va urma colapsul!” Ce oficial roman face aceste declaratii sumbre

Distribuie:

Publicat:

Vicepresedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, Vasile Bar, a atras atentia miercuri, la Bistrita-Nasaud, ca dupa cresterea salariilor din mediul public, Romania risca sa ajunga in situatia Greciei, mediul de afaceri neputand sustine aceste majorar.


Vicepresedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, Vasile Bar, a atras atentia, miercuri, in cadrul sedintei Colegiului Prefectural Bistrita-Nasaud, ca mediul privat nu poate sustine cresterile salariale din sectorul public, Romania fiind foarte aproape de colaps si la un pas de a urma modelul Greciei, grav afectata de o criza economica in urma cu cinci ani.

“Mediul de afaceri este total ingrijorat de ceea ce se intampla in tara noastra. Practic, cresterea alarmanta a cheltuielilor in sectorul public ne poate duce in scurt timp sa ajungem in situatia Greciei de acum 5 – 6 ani. Riscurile sunt enorme. Mediul de afaceri nu poate sustine cheltuielile care sunt astazi, respectiv cresterile alarmante ale cheltuielilor cu salariile din institutiile publice! (…) Suntem in situatia in care agentii economici trebuie sa plateasca taxe duble pentru a putea sustine aceasta crestere alarmanta! Aceasta crestere nu se poate sustine decat prin cresterea taxelor si impozitelor sau prin reducerea angajatilor din sistemul public care astazi au ajuns la aproape 1,5 milioane fata de 500.000 cati erau in 2004” a Vasile Bar.

Vicepresedintele Camerei de Comert a cerut prefectului de Bistrita-Nasaud si parlamentarilor sa sesizeze problema la nivelul Guvernului deoarece considera ca Romania risca sa ajunga in colaps.

“Este o problema extrem de grava si va rog sa o semnalati la nivelul Guvernului pentru ca este o mare anomalie! S-au dat cresteri salariale fara sa le ceara nimeni! Nimeni nu a iesit in strada sa faca greva! Ceea ce este astazi este un dezastru! In sistemul public salariile sunt aproape de trei ori mai mari decat in sistemul privat. Este o anomalie! (…) Tara va ajunge in colaps” , a mai spus Vasile Bar. Mediafax.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img