joi, 25 aprilie, 2024

Protest in fata Primariei Vaslui : “La puscarie cu hotii din primarie!”

Distribuie:

Publicat:

Ieri dimineata (n.r 05 septembrie), un vasluian si-a facut loc in fata Primariei Vaslui cu o pancarda in mana pe care scria , “La puscarie cu hotii din primarie”. Acesta acuza faptul ca nu isi poate recupera o suprafata de pamant din cauza primarului si a angajatilor.

Adrian Morosanu, barbatul protestatar de 64 de ani, spune ca la 26 de ani dupa aparitia legii retrocedarilor nu a reusit sa preia o suprafata de teren confiscata abuziv de regimul comunist de la socrii sai.

Povestea terenului e inca de pe vremea comunismului, odata cu ridicarea Casei de apa de pe strada Dimitrie Cantemir, cand parintilor sotiei lui Adrian Morosanu, carora li s-a preluat ulterior gospodaria, le-a fost confiscata o bucata de pamant, pentru a fi transformata in drum de acces catre constructie.
La acea vreme, autoritatile nu au emis un act prin care sa se recunoasca exproprierea, mutand, limitele proprietatilor oamenilor.

Imediat dupa revolutie, Adrian Morosanu a venit cu un titlu de proprietate emis pentru bunicii sotiei sale de pe vremea regelui Ferdinad si a demonstrat ca a fost amagit de 400 de mp din proprietatea pentru care a facut act de vanzare-cumparare.

Ulterior, Primaria Vaslui a emis un titlu pentru 222 mp.

Reprezentantii Prmariei sunt de acord cu barbatul vis a vis de retrocedare, dar nu si pentru suprafata pe care acesta o revendica. Nu pot gasi o solutie din moment ce protestatarul refuza pamantul pe care autoritatile i l-au cedat prin compensatie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img