joi, 28 martie, 2024

Proteste violente la Paris: Mii de oameni au iesit in strada

Distribuie:

Publicat:

Proteste violente au avut loc in Paris, unde peste 17.000 de oameni au iesit pe strazi pentru a marca Ziua Internationala a Muncii. Mai multi manifestanti au aruncat cu pietre si alte obiecte catre fortele de ordine, iar autoritatile au raspuns cu gaze lacrimogene.

In Franta, Ziua Internationala a Muncii a fost sarbatorita cu manifestatii ale sindicalistilor si studentilor care au protestat impotriva reformelor muncii propuse de guvernul francez, ce vor fi discutate in parlament saptamana viitoare. Mai multe persoane au aruncat cu pietre, petarde, fumigene si alte obiecte in jandarmi, care au raspuns cu gaze lacrimogene. Autoritatile au retinut trei tineri in urma acestor incidente.

Principala nemultumire a protestatarilor vizeaza noul mod in care vor fi platite orele suplimentare, care le permiteau acestora in trecut sa obtina un venit lunar mai ridicat. Francois Hollande a anuntat ca noua reforma este menita sa aduca mai multa stabilitate la locul de munca si nu este interesat sa renunte la acest proiect in pofida manifestatilor aproape zilnice ce au loc in marile orase din Hexagon.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img