marți, 19 martie, 2024

PS Ignatie a sfintit sediul Viacons Rutier – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Sambata, 13 iulie 2019, Preasfintitul Parinte Ignatie, Episcopul Husilor, a oficiat slujba de sfintire a sediului firmei Viacons Rutier din municipiul Husi, in prezenta participantilor la Simpozionul „Dezvoltarea infrastructurii rutiere pe plan national si local”, organizat de domnul manager general inginer Ioan Ciomaga.

La finalul slujbei, Ierarhul Husilor a apreciat activitatea domnului Ioan Ciomaga, evidentiind modul in care a reusit sa conjuge calitatea de antrprenor cu cea de filantrop:

„As vrea sa scot in evidenta o calitate a dumnealui: este si un foarte mare filantrop. Numim pe cineva filantrop in momentul in care, dezinteresat, cu deplina dragoste, cu deplina daruire si altruism, se pune in slujba semenilor. Eu asa l-am cunoscut, ca un bun filantrop. Un antreprenor are nevoie de aceasta etica a harniciei, dar filantropul mai are nevoie de ceva, de foarte multa discretie. Acest lucru l-am descoperit la domnul Ioan Ciomaga, daca ajuta pe cineva, o face cu foarte multa discretie si fara sa astepte niciun fel de recompensa. Noi suntem datori sa multumim celor care ne sunt binefacatori, insa cei care fac binele nu trebuie sa cerseasca recunostinta.

Ma bucur ca este alaturi de proiectele sociale ale Episcopiei si ii multumesc foarte mult ca, pe langa implicarea in viata acestui judet, exista si latura aceasta morala, de filantrop, un om de bine pentru toti cei care au nevoie.”

Totodata, Parintele Episcop Ignatie  a amintit ca  domnul Ioan Cimaga este si membru al Adunarii Eparhiale a Episcopiei Husilor, oferindu-i, in dar, o cruce, ca semn ce simbolizeaza atat dragostea, cat si jertfa:

„Nu este foarte simplu sa lucrezi cu oamenii. Cateodata interactiunea, colaborarea cu oamenii se poate transforma intr-o cruce, este nevoie sa te mai smeresti, sa mai renunti la ideile tale, la parerile tale, ca lucrurile sa mearga foarte bine. Crucea este si simbolul dragostei, nu numai al jertfei. Avem nevoie, in aceasta lume, de foarte multa dragoste. Din nefericire, asistam la o forma de dezbinare a societatii. Credinta in cruce, credinta in Hristos, credinta in dragostea pe care El ne-a impartasit-o fiecaruia, poate sa ne mai tina legati unii de altii.”

La randul sau, domnul inginer Ioan Ciomaga a multumit Parintelui Episcop Ignatie, subliniind importanta acestui eveniment organizat la implinirea a 18 ani de activitate: „Implinirea este cununa a ceea ce infaptuim. Daca pui suflet in ceea ce faci si mai sporesti cu o lacrima de credinta, satisfactia este pe masura dragostei, a bunei randuieli si a chiverniselii. (…) Traiesc un vis implinit, sfintirea sediului si a tot ce avem aici, precum si sfintirea muncii noastre, a efortului colectivului nostru!”

Raspunsurile liturgice au fost date de o parte a membrilor coralei Catedralei Mitropolitane Romanesti din Paris, din care face parte si doamna Adina Ralea, fiica inginerului Ioan Ciomaga.

CLICK VIDEO AICI !

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img