sâmbătă, 20 aprilie, 2024

PSD reactioneaza DUR dupa ce Iohannis a anuntat ca va prezida sedinta de Guvern

Distribuie:

Publicat:

Presedintele Comisiei juridice a Camerei Deputatilor, Eugen Nicolicea, a reactionat dur dupa ce presedintele Romaniei Klaus Iohannis si-a anuntat prezenta la sedinta de Guvern de miercuri dimineata, de la Palatul Victoria, unde Cabinetul Grindeanu ar urma sa discute, intre altele, o Ordonanta de Urgenta care aduce o serie de modificari importante in legislatia penala.

Eugen Nicolicea a spus, la Antena 3, in cadrul emisiunii „Previziuni”, ca pe Iohannis „l-a apucat deodata grija si dragostea de Guvernul PSD+ALDE” si ca se asteapta sa „incurce” sedinta de Guvern.

„Presedinte jucator care intentioneaza sa strice jocul. A spus ca nu colaboreaza cu vechiul Parlament, acum vad ca nu vrea nici cu noul Parlament. Daca nu este guvernul lui la care putea sa particepe de cate ori voia si n-a participat niciodata, l-a apucat deodata grija si dragostea de Guvernul PSD+ALDE, condus de domnul Grindeanu. Daca va aduceti aminte inclusiv la buget i-a chemat sa discute despre buget, desi la Guvernul Ciolos n-a participat si nu i-a chemat la cele doua rectificari pozitive. (…) Iohannis n-a inceput acum sau doar in ultimele saptamani, ci dupa pierderea alegerilor. S-a vazut ca e ofticat pentru pierderea partidului sau, a impiedicat numirea guvernului cat mai rapid, a impiedicat punerea in aplicare a masurilor din programul de guvernare. (…) A intrat in coliziune nu cu PSD, ci cu poporul roman. (…) Poate sa incurce, poate sa faca o concesiune mediatica. Ati vazut ca s-a dus la CSM si ii indemna pe judecatori si procurori sa faca vocalize, sa fie mai vocali, desi acest indemn era cu incalcarea legii. Stiti ca judecatorii si procurorii nu au dreptul sa se pronunte la dosarele pe care le au. Atunci ce vocalize sa faca? Probabil ca acelasi gen de incurcatura vrea sa produca si la Guvern. (…) Daca o sa inceapa sa puna bete in roata, va fi problema, ce se intampla cu punctele care nu se incadreaza in prevederile constitutionale?  Probabil, daca ar fi anuntat din timp, s-ar fi grupat pe aceste categorii in asa fel incat sa  participe exact la punctele de vedere.”, a declarat Nicolicea.
 
Cat despre o lege a amnistiei si gratierii, Eugen Nicolicea a spus:

„Cea mai importanta diferenta intre amnistie si gratiere este ca amnistia sterge absolut toate consecintele si pentru persoanele condamnate, si pentru persoanele in curs de judecata, dar care facuse fapta inainte de aceasta lege a amnistiei. Gratierea, de obicei, este individuala acordata de presedinte, dar ea se refera doar la persoanele condamnate si nu sterge absolut toata pedeapsa si nici consecintele. ”, a mai spus Eugen Nicolicea.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img