vineri, 29 martie, 2024

Psoriazis: remedii naturale pentru a reduce simptomele

Distribuie:

Publicat:

Spre deosebire de herpes, leziunile de psoriazis nu sunt contagioase. Cu toate acestea, ele pot fi foarte dezagrabile si deranjante. Iata cateva remedii naturale pentru ameliorarea pruritului si pentru a facilita vindecarea pielii.

Gandul salbatic. In primul rand, partea aeriana de flori a gandului salbatic este antiinflamatoare. Pur si simplu infuzati 5 g intr-un litru de apa timp de 5 minute. Dupa ce infuzati timp de 10 minute, beti 3 sau 4 cesti pe zi, intre mese.

Ulei esential de lavanda. Uleiul esential de lavanda are proprietati antiseptice, anxiolitice si antipruriginoase. Se toarna 50 de picaturi intr-o sticla de ulei vegetal de 30 ml si se aplica pe zonele afectate de psoriazis.

Gel de Aloe vera. Gelul de aloe aplicat de doua ori pe zi in timpul atacurilor va atenua durerea.

Ulei de nigella. Uleiul de nigela bogat in acizi grasi esentiali va inmuia pielea. Doar puneti cateva picaturi in mana si aplicati direct pe plagile de psoriazis.

Lecitina marina. Lecitina marina, datorita continutului sau de acid gras omega 3, dar si de fosfor, face posibila restaurarea epidermei si facilitarea cicatrizarii. Puteti sa o luati ca solutie orala la o lingurita pe zi timp de doua luni sau in capsule, 400 mg pe zi.

Psoriazisul este o boala dermatologica care determina o crestere exagerata a celulelor pielii si care produce aparitia unor placi tegumentare ingrosate. De asemenea, este o boala inflamatorie cronica care afecteaza si articulatiile. De fapt, boala aceasta nu este contagioasa pentru ca este produsa de sistemul genetic. Daca unul dintre parinti a suferit de psoriazis, riscul ca si copilul sau sa sufere de aceasta boala este intre 30%-50%. Daca ambii parinti au suferit de psoriazis, pentru copiii lor riscurile cresc de la 50% la 70%. 

Desi este o boala cronica, se poate trata: „Exista un numar suficient de mare de persoane bolnave care nu merg la dermatolog sau care nu iau tratamentul recomandat. Si asta pentru ca pacientii afla ca au de a face cu o boala cronica”, explica doctorul Miquel Ribera, vicepresedintele Academiei Spaniole de Dermatologie si Venerologie. Desi este o boala cronica, poate dura un timp mai scurt si se poate vindeca. De asemenea, poate aparea la orice varsta.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img