News Flash:

Puscariasul FENECHIU. “Inventatorul” revoltat din Penitenciarul VASLUI

5 Mai 2016
1271 Vizualizari | 0 Comentarii
Relu Fenechiu, fost ministru si controversat politician, condamnat la 5 ani de inchisoare, se plange in fata judecatorilor vasluieni. Puscariasul Fenechiu a inaintat o plangere la Judecatoria Vaslui prin care solicita magistratilor sa ii fie recunoscuta activitatea” intelectuala” prestata in spatele gratiilor.

Pe 26 aprilie, magistratii vasluieni au decis” sesizarea Curtii Constitutionale privind exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor articolului unic din OUG 2/2016, pentru suspendarea art. 96 alin. (1) lit. f) din Legea nr. 254/2013, privind executarea pedepselor si a masurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare in cursul procesului penal”.

Practic, Fenechiu, condamnat in dosarul “Transformatorul”, contesta decizia Guvernului care a dispus suspendarea prevederilor referitoare la beneficiile obtinute de detinutii care elaboreaza lucrari stiintifice pana la 1 septembrie 2016. Pe fondul plangerii inaintate de Fenechiu, Judecatoria Vaslui urmeaza a se pronunta pe 6 mai.

Din anul 2014, de cand acesta se afla la inchisoare, Relu Fenechiu a devenit scriitor, ba mai mult, INVENTATOR. Cele trei inventii brevetate de Fenechiu sunt: microhidrocentrala plutitoare, cricul incorporat in masina si stingatorul cu senzori. Prin toate lucrarile si inventiile, politicianul, aflat in aceste momente in Penitenciarul Vaslui, ar trebui a beneficieze de o scadere de cinci luni din pedeapsa.

Reamintim faptul ca RELU FENECHIU a fost condamnat la 5 ani din inchisoare (60 luni), din care va executa doua treimi - 3 ani si 4 luni (40 luni). Fenechiu a executat aproape 30 de luni din pedeapsa. Daca ar fi beneficiat si de cele cinci luni reducere, pentru lucrarile stiintifice, plus activitatea de "profesor”, Fenechiu ar fi fost aproape de eliberare la inceputul acestei toamne.

relu fenechiu
Distribuie:  
Loading...

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0808 (s) | 35 queries | Mysql time :0.017809 (s)