joi, 28 martie, 2024

Puteti depune Declaratia Unica pe un portal creat special de ANAF

Distribuie:

Publicat:

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) anunţă că a creat un portal special unde contribuabilii pot depune online Declaraţia Unică. Trebuie să utilizaţi numele de utilizator şi parola contului personal din Spaţiul Privat Virtual.

 

  

”Pentru a simplifica completarea şi depunerea online a Declaraţiei Unice, Ministerul Finanţelor Publice – ANAF pune la dispoziţia contribuabililor o aplicaţie informatică dedicată, care poate fi accesată la adresa https://declunica.anaf.ro/”, arată comunicatul.

Pentru a completa şi depune Declaraţia Unică la adresa https://declunica.anaf.ro/  trebuie să utilizaţi numele de utilizator şi parola contului personal din Spaţiul Privat Virtual, menţionează ANAF.

Instituţia recomandă utilizarea din timp a aplicaţiei dedicate completării şi depunerii online a Declaraţiei Unice, pentru a se evita îngreunarea procedurii de depunere de către un număr mare de utilizatori înregistraţi simultan în sistem.

„Contribuabilii care depun electronic Declaraţia Unică beneficiază de bonificaţia de 5% din impozitul pe venit plătit integral pânã la 15 martie 2019 inclusiv, reprezentând obligaţiile fiscale anuale pentru anul 2018. O bonificaţie de 5% se acordă, de asemenea, şi pentru contribuţiile sociale datorate potrivit legii”, precizează ANAF.

Pentru mai multe lămuriri, principalele întrebări pe care contribuabilii ar putea să le pună ANAF au primit răspunsuri consemnate online de StartupCafe.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img