joi, 28 martie, 2024

Putin a trimis avioane de lupta, elicoptere si unitati militare in Crimeea

Distribuie:

Publicat:

Rusia a trimis in Crimeea – peninsula ucraineana anexata in martie 2014 – unitati militare, avioane de lupta si elicoptere, avand in plan organizarea unor exercitii de amploare in regiune in perioada 19-25 februarie, a anuntat miercuri un purtator de cuvant al Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU), Aleksandr Tkaciuk.

“Unitati ale Flotei Rusiei cu baza la Sevastopol intentioneaza sa desfasoare tiruri de artilerie si cu rachete in cadrul unor exercitii in perioada 19-25 februarie in Marea Neagra si Marea Azov”, ca parte a complexului de masuri destinate pregatirii trupelor ruse in regiune, a indicat Tkaciuk intr-o conferinta de presa la Kiev.

In ultima saptamana, potrivit acestuia, Moscova a trimis in Crimeea “zece avioane Il-76 cu munitie si echipament militar”, precum si 14 elicoptere. In plus, in peninsula a fost relocat “inca un grup tactic de lupta”.

“Acest lucru confirma inca o data ca, in loc de destinatie turistica, peninsula a devenit o baza militara a armatei ruse”, a concluzionat purtatorul de cuvant al SBU.

Rusia formeaza din locuitori ai regiunii Donbas ‘al treilea corp de armata’, sub comandament rusesc, care va fi desfasurat in regiunea rusa Rostov, situata in apropiere de granita cu Ucraina, declarase la 15 februarie seful SBU, Vasili Gritak.

El nu a exclus faptul ca recenta verificare inopinata a trupelor ruse de la frontiera cu Ucraina sa fi fost facuta pentru o coordonare mai buna cu rebelii si soldatii rusi care se afla in regiunea Lugansk, fief al separatistilor prorusi.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img