vineri, 26 aprilie, 2024

Putin spune ca nu a devenit mai putin democrat de cand a fost ales prima data presedinte al Rusiei

Distribuie:

Publicat:

Preşedintele rus Vladimir Putin a respins acuzaţiile că s-ar fi schimbat de când a fost ales prima dată în funcţia supremă de stat în 2000, când fusese considerat un reformator democrat, potrivit dpa.

"Nimic nu s-a schimbat în ceea ce mă priveşte. Sunt aşa cum sunt. Sunt aşa cum am fost", a declarat Putin pentru postul american de televiziune Fox News într-un interviu realizat la Helsinki, unde luni s-a întâlnit cu preşedintele american Donald Trump.

"Am fost ales preşedinte al Federaţiei Ruse ca adult. La vârsta asta, atitudinea faţă de viaţă nu se schimbă, dar trebuie să reacţionezi la ce se întâmplă în jurul nostru", a spus preşedintele rus.

Putin a criticat extinderea spre Est a NATO, războiul din anii 1990 din fosta Iugoslavie, transferurile extrajudiciare de deţinuţi făcute de SUA şi situaţia din Ucraina.

"Nu noi am organizat o lovitură militară de stat în această ţară", a spus Putin despre Ucraina, făcând referire la revolta care a dus la căderea guvernului pro-rus de la Kiev.

"Ce s-a întâmplat cu dvs., ce s-a întâmplat cu Occidentul?", a continuat Putin.

În privinţa Siriei, liderul de la Kremlin a spus că 'grupările teroriste' sunt vinovate pentru conflictul din această ţară şi pentru bilanţul tot mai mare al victimelor.

"Ştiţi, când are loc un război, (victimele inocente) sunt inevitabile, şi va apărea mereu întrebare despre cine este vinovat", a mai afirmat Putin.

El a dat vina pe grupările Stat Islamic şi Frontul al-Nusra, spunând că ele sunt "adevăraţii vinovaţi", adăugând că răspunsul său este similar cu explicaţii oferite de oficiali militari americani după ce atacă civili în Afganistan şi alte ţări.

Presat totuşi în legătură cu informaţiile conform cărora în bombardamente ale Rusiei au murit persoane nevinovate, inclusiv copii, Putin a spus: "Aţi fost complet indus în eroare şi îmi pare foarte rău că nu cunoaşteţi situaţia reală despre Siria". AGERPRE

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img