joi, 28 martie, 2024

Radu Mazare: Am obosit sa lupt. Dupa pedeapsa ma voi intoarce in Madagascar

Distribuie:

Publicat:

Radu Mazăre a declarat pentru Antena 3 că a obosit să lupte și dacă va fi extrădat se va întoarce în Madagascar, după ce-și ispășește pedeapsa, pentru tot restul vieții.

„Dacă instanța aceasta din Madagascar va decide că trebuie să fiu extrădat nu mă voi mai opune pentru că am obosit să lupt, am luptat destul cu statul român abuziv, nu voi mai lupta și aici, în Madagascar. Dacă voi ajunge în România prin extrădare, după ce se va termina pedeapsa mă voi întoarce aici în Madagascar până la sfârșitul zilelor”, a spus Mazare.

Autoritățile din Madagascar au admis marți cererea de extrădare a lui Radu Mazăre, a anunțat ministrul interimar al Justiției, Ana Birchall.

„Din acest moment, sunt puse în aplicare în regim de urgență dispozițiile privind preluarea din Republica Madagascar a lui Radu Mazăre sub escortă de către autoritățile competente din România”, a declarat, marți, Ana Birchall.

Fostul edil are de executat o condamnare definitivă: judecătorii instanţei supreme l-au condamnat, în 8 februarie, la 9 ani de închisoare cu executare pe fostul primar al Constanţei. Radu Mazăre a fost acuzat, alături de alţi funcţionari, de atribuirea nelegală a unor terenuri (plaje şi faleze din Constanţa), prejudiciul estimat de DNA ridicându-se la 114 milioane de euro. Decizia instanţei a venit după nouă ani de procese şi alte opt amânări consecutive de pronunţare a unei sentinţe.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img