luni, 18 martie, 2024

Rafturile magazinelor din Vaslui, pline cu produse expirate

Distribuie:

Publicat:

Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) Vaslui, trage un semnal de alarma tuturor vasluienilor referitor la valabilitatea produselor de pe raft.

In luna decembrie, angajatii CJPC au desfasurat o serie de controale in magazine si au descoperit nereguli, cu precadere la produsele alimentare.

S-au descoperit conditii de pastrare neconforme, produse expuse la vanzare la temperatura mediului ambiant desi pe ambalaje producatorii indica pastrarea la temperaturi cuprinse intre 4-10 grade Celsius si respectiv 2-6. Se vindea paine nepreambalata fara afisarea denumirii producatorului, a ingredientelor cu potential efect alergen sau a pretului/kg. S-au identificat agenti economici care comercializau produse fara etichete care sa contina elementele de identificare si caracterizare necesare informarii consumatorilor asupra caracteristicilor esentiale ale produselor sau cu acestea incomplete, incorecte sau netraduse in limba romana.

Comisarii Portectiei Consumatorului au efectuat 168 de actiuni de control pentru verificarea respectarii prevederilor legale privind protecția consumatorilor, actiuni tematice de control care privesc comercializarea produselor de panificatie si paine, fructe si legume proaspete, ghirlande si ornamente luminoase, alimente specifice sarbatorilor de iarna, produse din carne, lumanari de decor, si pentru cercetarea reclamatiilor si sesizarilor primite de la consuamtori. Astfel, au fost sanctionati 127 operatori economici, fiind aplicate 45 amenzi contraventionale in valoare totala de 60.900 lei si 82 avertismente.

Pentru unii agenti economici s-a dispus sistarea temporara a comercializarii produselor alimentare si nealimentare uc valoare de aproximativ 25.000 de lei, pana la reglementarea deficientleor constatate.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img