marți, 19 martie, 2024

Ramag Optic Husi explica rolul unui control oftalmologic periodic

Distribuie:

Publicat:

RAMAG OPTIC Husi recomanda pacientilor sai  controale oftalmologice periodice deoarece vederea este unul din simțurile cele mai importante pe care organismul uman le detine. Cel mai adesea,  afectiunile vederii nu au simptome evidente, mai ales in primele faze, si nefiind diagnosticate si tratate la timp pot duce la boli (precum degeneratia maculara, glaucom, cataracta etc) si fac posibila pierderea vederii care nu mai este reversibila. Astfel, o vizita la oftalmolog este cea mai buna modalitate de a asigura si preveni o afectiune oculara. Daca aceasta este diagnostica intr-un stadiu primar, este mult mai usor pentru pacient si nu va constitui o problema pe viitor. Asadar, consultatia oftalmologica nu priveste doar vederea, ci si starea generala de sanatate.

Bazandu-se pe aceste criterii,  optica medicala RAMAG OPTIC incearca sa constientizeze prin programul demarat de mai bine 2 ani de importanta unui control periodic oftalmologic. Din fericire, noi am venit in sprijinul pacientilor, astfel incat acestia au inteles ca orice problema vizuala are un rezultat pozitiv. Indiferent de varsta sau stare de sanatate, este indicat un consult oftalmologic de rutina :

– o data la 5 ani daca aveti sub 40 de ani

– o data la 2-4 ani daca aveti varste intre 45 si 54 de ani

– o data la 1-3 ani daca aveti varste intre 55 si 64 de ani

– o data la 1-2 ani daca aveti varste peste 65 de ani.

Mentionam faptul ca pentru persoanele care sufera de diabet este necesar un control pe an, iar in cazul persoanelor care sufera de alte afectiuni de vedere sau reprezinta un risc pentru acesta, controlul medical se recomanda a fi efectuat cat mai des posibil.

Un control oftalmologic implica teste de acuitate vizuala, examinarea refractiei, testarea campului vizual, testarea perceptiei culorilor etc. Examenul oftalmologic este neinvaziv și nedureros. Specialistul vederii efectuează, de obicei, un examen de bază al ochilor, care constă într-o verificare externă a ochilor, pleoapelor și zonelor limitrofe, precum și o examinare a anumitor  părți ale ochilor, cum ar fi conjunctiva, sclera, corneea și irisul, pentru a identifica posibile semne de boală. Alte tipuri de examinări constau în: testarea vederii cu sau fără ochelari de corecție, evaluarea reflexelor pupilei, o verificare a mușchilor ochilor, testarea vederii periferice, examinarea părții din față a ochilor cu ajutorul microscopului, teste de presiune și o examinare a fundului de ochi.

Vizita la oftalmolog este, de asemenea,  importanta si pentru copii. Pentru acestia, vederea are un rol important in studiul de invatare si pot avea dificultati la scoala daca nu se depisteaza la timp. Copiii nu atrag atentia asupra problemei pentru ca acestia nu inteleg cum trebuie sa fie vederea normala si este indicata o monitorizare permanenta  asupra starii de sanatate generala a copilului. Prima vizita la oftalmolog in cazul copiilor se face  la 6 luni , la 3 ani si la inceperea anului scolar. Școlari au nevoie de un control o data la doi ani, iar cei care poarta deja ochelari, controlul oftalmologic se face anual.

Pe măsură ce îmbătrânim, ochii și mecanismele sale sensibile sunt susceptibile de diverse afecțiuni. Este important să acordăm atenție la orice schimbări care apar în procesul vederii, pentru a depista din timp bolile ce pot apărea.

Unele boli de ochi, cum ar fi glaucomul și retinopatia diabetică nu prezintă simptome în stadiile lor incipiente, astfel încât este posibil să nu știm că avem o problemă, până când boala ajunge într-un stadiu mai avansat, iar acest lucru poate face tratamentul mai dificil și problema mai greu de gestionat. Sănătatea ochilor este deosebit de importantă şi fiecare dintre noi trebuie să ştie măcar lucrurile elementare pentru a ne asigura că îi îngrijim în mod corespunzător. Cele mai frecvente afectiuni oculare sunt :

– Blefarita este o afecţiune a marginii libere a pleoapei şi este una dintre cele mai întâlnite în cabinetele oftalmologice

– Conjunctivita este o inflamaţie care se manifesta prin înroşirea mucoasei conjunctivale, cantitate excesivă de lacrimi, mâncărimi oculare, arsuri oculare, sensibilitate crescută la lumină, secreţii muc-purulente, aderenta de pleoape, mai ales matinale, senzaţie de corp străin şi uneori sensibilitate crescută la lumină.

Glaucomul este una dintre cele mai periculoase afecţiuni oculare. Ea consta în tensiunea intra-oculara crescută care duce în timp la afectarea nervului optic, scăderea vederii, afectarea câmpului vizual în timp ce duce la pierderea vederii. Este periculoasă pentru că de multe ori nu are simptome. La pacienţii peste 45 de ani de ani glaucomul este cauza des întâlnită pentru pierderea vederii.

Cataracta  care este o afectiune ce duce la opacifierea lentilei ochiului, numita cristalin. In mod normal aceasta este perfect transparenta si asigura focalizarea imaginii pe retina, adica vederea clara.Se manifesta printr- o incetosare progresiva a vederii, cu scaderea sensibilitatii la contrast si denaturarea culorilor . In lipsa unui tratament, cataracta ajunge sa impiedice complet patrunderea luminii in ochi, deci duce la pierderea completa a vederii .

 Ca sa aveti ochi sanatosi va oferim urmatoarele sfaturi :

–        –  Mergi la controlul oftalmologic de specialitate;

–      –    Informeaza -te despre sanatatea ochilor tai si, desigur, a familiei tale;

–         – Foloseste ochelari  corespunzatori,  indiferent daca sunt de vedere , de soare sau protectie;

–         – Respecta regulile de igiena a sanatatii ochilor;

–         – Evitati excesele de orice tip.

Cu totii suntem constienti de faptul ca uneori uitam sa ajungem pe la oftalmolog ,insa adevarul este ca nu am reusi sa facem mai nimic  fara vedere. De aici Ramag Optic va ofera 5 motive ca sa ajungeti pe la ei :

1.      Pentru a va asigura ca acuitatea vizuala este buna  si ca ochii dumneavoastra sunt perfecti;

2.       Pentru a preveni si detecta din timp o problema vizuala;

3.       Pentru a diagnostica si corecta  problemele vizuale;

4.     Pentru a  preveni  si descoperi  boli care nu au simptome

5.      Pentru a fi in trend cu noile tendinte in fashion .

Prin preventie, dumneavoastra aveti grija de sanatatea ochilor si astfel puteti sa vedeti lumea cu ochi buni. Pentru cat mai multe informatii ne puteti gasi in Husi , bulevardul 1 Mai 85 sau la telefon 0761611491

                                                              
 Pamfil Magda, director marketing, optica medicala RAMAG OPTIC

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img