marți, 19 martie, 2024

Raport DEVASTATOR: Sorin Grindeanu, acuzat de prejudiciu de milioane de euro

Distribuie:

Publicat:

Un document intitulat „Sinteza Raportului de audit privind Contul general anual de executie a bugetului de stat pe anul 2015″, intocmit de Curtea de Conturi in anul 2016, prezinta mai multe abateri constatate la Ministerul Comunicatiilor si pentru Societatea Informationala in vremea cand aceasta era condus de Sorin Grindeanu, informeaza Antena3.

Astfel, raportul Curtii de Conturi pe anul 2015 mentioneaza mai multe abateri in cadrul Ministerul Comunicatiilor, care au produs prejudicii in valoare de 16.500.000 de lei, adica peste 3.500.000 de euro. De mentionat ca intreg bugetul Ministerului Comunicatiilor a fost, in 2015, de aproape 500 de milioane de lei.

Unul dintre proiectele mentionate in raportul Curtii de Conturi pe anul 2015, este „eAcademie pentru functionarii publici”. Acesta a beneficiat de resurse financiare alocate de la bugetul de stat in suma de 5.900.000 de  lei, fara ca acest proiect sa fie utilizat in scopul in care a fost aprobat.

Potrivit documentului, niciun functionar public al unei alte institutii publice, cu exceptia Ministerului Comunicatiilor, nu a folosit platforma pentru a urma cursurile de instruire puse la dispozitie, fiind inregistrat doar un numar de 55 de utilizatori. La valoarea initiala a prejudiciului adus bugetului de stat, se adauga suma de 5.356.000 de lei, reprezentand dobanzi si penalitati de intarziere sau majorari de intarziere.

Sursa

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img