marți, 19 martie, 2024

RAR a lansat aplicatia prin care poti afla totul despre masina pe care vrei sa o cumperi

Distribuie:

Publicat:

Registrul Auto Roman (RAR) a lansat aplicatia ISTORIC VEHICUL, prin care orice persoana care detine sau intentioneaza sa achizitioneze un vehicul poate verifica istoricul acestuia.

Aplicatia dezvoltata de RAR se acceseaza gratuit, potrivit unui comunicat transmis de institutie.

”Incepand de astazi, orice persoana care detine sau intentioneaza sa achizitioneze un vehicul poate verifica istoricul acestuia (conditia fiind ca masina sa fi trecut cel putin o data pe la RAR), prin accesarea site-ului oficial al Registrului Auto Roman www.rarom.ro”, se precizeaza in comunicat.

Datele se obtin daca solicitantul introduce in aplicatie adresa de email si numarul de identificare al vehiculului in cauza. Aplicatia va genera un cod de acces, il va expedia pe adresa de email introdusa si, dupa validarea lui, va furniza catre aceeasi adresa de email informatiile pe care le-am considerat utile pentru detinatorul sau viitorul detinator al unui vehicul.

”Datele generate sunt: activitatile derulate la RAR si numarul de kilometri inregistrati in bordul masinii (kilometri regasiti in baza de date a RAR sau a statiilor ITP autorizate), existenta/valabilitatea cartii de identitate a vehiculului, cateva date tehnice si de identificare, gradul de poluare, valabilitatea ITP.

Atentie! Datele oferite reflecta configuratia vehiculului si statutul acestuia si sunt valabile la data interogarii acestora in sistemul nostru informatic. Aceste date nu sunt destinate comercializarii, iar folosirea aplicatiei se supune unor termene si conditii, care sunt detaliate in momentul accesarii aplicatiei ISTORIC VEHICUL”, precizeaza RAR.

Daca aplicatia se acceseaza in mod abuziv, solicitantului ii va fi restrictionat accesul. Aplicatia poate fi accesata si de pe smartphone.

”Aplicatia reprezinta politica RAR de a sprijini cumparatorul unui vehicul si de a-l informa, pentru ca acesta sa faca o achizitie in cunostinta de cauza. Principalele beneficii pe care le-am identificat se refera la posibilitatea verificarii in timp real a corectitudinii datelor cuprinse in documentele insotitoare ale vehiculului, a valabilitatii ITP si a succesiunii inregistrarilor valorilor odometrului, care ar trebui sa fie sub forma unei cresteri continue. Orice punct de inflexiune ridica un semn de intrebare cu privire la posibila fraudare a kilometrajului real al unui autovehicul.

In viitor, avem in vedere extinderea domeniului informatiilor pe care le oferim, prin includerea si a unor date referitoare la eventuale daune si/sau reparatii care intereseaza structura de rezistenta a unui vehicul. Intrucat acestea sunt informatii care nu ne apartin, este posibil ca furnizarea lor sa comporte anumite costuri”, a declarat Roxana Dima, purtator de cuvant al RAR.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img