vineri, 19 aprilie, 2024

Rares Bogdan: “Unirea cu Republica Moldova, model de tara, ultima strigare”

Distribuie:

Publicat:

Jurnalistul Rares Bogdan i-a trimis o scrisoare presedintelui Klaus Iohannis, pentru transformarea unirii cu Republica Moldova in principalul proiect de tara al Romaniei. Jurnalistul afirma ca ar ramane sustinator al Romaniei chiar daca asta ar insemna sa fie arestat. Iata, mai jos, ce ii scrie Rares Bogdan presedintelui.

“Model de tara, ultima strigare

Stam in pielea goala, rusinati de napraznica imagine a adevarului, dar mandri ca suntem romani masurabili. Dar cu oricate cuvinte (in minte, nu stim altfel) am zugravi realitatea pe care o plazmuim, oglinda e mereu in fata noastra: istoria. Nu avem decat un model de tara: sa ne adaptam. Viziunea e ceva abstract, si daca n-ar fi, ar fi probabil un articol din codul penal. Eu am un singur crez, Romania si, cu toata exagerarea, mai ramane sa fiu arestat pentru asta.

Ne este interzis sa fim romani, suntem doar ocazional solidari. Suntem cumplit de solidari cu cauza altora, dar a noastra ne este necunoscuta. Nu avem niciuna. Domnule Iohannis, ati lansat ideea fauririi unui model de tara. Poate ultimul. Sper ca ultimul, sper ca vom sti, cumva, sa ne urnim. Un grup de tineri basarabeni mi-au adus aminte ieri ceva structural pentru noi, romanii: familia. “Suntem fratii vostri”, mi-a spus un adolescent. Am invatat din istoria noastra, atat cat ni s-a permis sa avem una, faurita cu palosul, vorba poetului, ceva vital: cand ne este greu, ne uitam in jur. La mama, la tata, la bunicii din cer, la soti, la copii, la frati, si stim ca o vom scoate la capat.

Romanii au frati, sunt aproape, dar atat de departe. Sa fim mari, domnule Iohannis! Sa fim in stare sa avem un vis pe care imperiile ni l-au interzis! Sa credem in ceva! Sa credem macar in ceva! Sa nu ne lase din nou istoria repetenti, abonati la dispretul celor care au stiut sa-si negocieze avantajele. Asumati-va, domnule Iohannis, unirea din vis, si poate maine vom putea sa facem pasi sa o atingem! Sa avem un singur model de tara: MAREA UNIRE a tuturor romanilor. Sa fie acesta continuarea acelui teribil “stop si de la capat”! Sa fie alt capat, domnule presedinte! Sa fie startul de la care ne vor ierta generatiile pierdute, fugite, pentru ca 26 de ani ne-am batut joc de potentialul nostru! Sa nu ne mai fie frica sa gandim si sa actionam major”, scrie Rares Bogdan.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img