joi, 25 aprilie, 2024

Rasturnare de situatie: Consiliul UE nu confirma o retragere a contracandidatului lui Kovesi din cursa pentru sefia Parchetului European

Distribuie:

Publicat:

Romain Sadet, reprezentant al Departamentului de Justiție al Biroului de Presă al Consiliului UE, a declarat, pentru MEDIAFAX, că nu a primit o notificare cu privire la retragerea procurorului francez Jean-François Bohnert din cursa pentru șefia Parchetului European.

„Nu am primit nicio notificare oficială cu privire la domnul Bohnert”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Romain Sadet, reprezentant al Departamentului de Justiție al Biroului de Presă al Consiliului UE, răspunzând în acest fel la o întrebare legată de retragerea procurorului francez, așa cum s-a speculat în ultimele ore în mass-media.

Surse oficiale au mai explicat, pentru MEDIAFAX, că retragerea lui Jean-François Bohnert nu ar însemna automat că Laura Codruța Kovesi rămâne singură cursă, pentru că ar putea fi luat în calcul procurorul clasat pe a treia poziție și anume germanul Andres Ritter.

Laura Codruţa Kovesi este candidatul ales de comisiile parlamentare pentru funcţia de procuror-şef european, iar Consiliul UE a stabilit ca Jean-François Bohnert să fie desemnat pentru şefia Parchetului UE, o negociere va avea loc între Parlament şi Consiliu, pentru a ajunge la un consens.

Procedura de numire a fost suspendată înainte de alegerile europarlamentare urmând să fie reluată de către noul Parlament ales în această primăvară.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img