joi, 18 aprilie, 2024

Rasturnare spectaculoasa de situatie! Gest incredibil, facut de un medic de la IRO, batut de un smecher in fata Universitatii! Iata ce i-a cerut in schimbul iertarii!

Distribuie:

Publicat:

• Medicul a acceptat sa-l ierte pe boxerul care l-a batut in fata Universitatii "Al. I. Cuza", in plina strada, dupa ce i-a pus doua conditii inedite: sa doneze suma de doua mii de euro catre doua cazuri sociale si sa nu mai loveasca alte persoane • Batausul a acceptat conditiile doctorului de la IRO, a spus ca regreta tot ce s-a intamplat si a oferit cate 1.000 euro pentru doua tinere aflate in dificultate • Ieri, doctorul a mers in fata judecatorilor si a sustinut ca l-a iertat pe agresorul sau, desi a suferit foarte mult in urma bataii incasate, fiind supus la trei interventii chirurgicale • "In prag de sarbatori, l-am indrumat pe domnul Cosmei sa isi indrepte fapta sociala negativa cu alte fapte pozitive", a spus avocatul doctorului • "Imi pare rau pentru ce am facut si nu se mai repeta", a spus agresorul

 

Pe data de 19 august 2015, medicul anestezist Daniel Rusu, de la Institutul Regional de Oncologie (IRO) Iasi a fost batut in plina strada de un tanar recalcitrant, boxer, care era suparat ca nu a reusit sa-si parcheze masina in statia de tramvai din fata Universitatii "Al. I. Cuza".

Medicul vorbea la telefon si nu a fost atent la faptul ca Iulian Cosmei voia sa-si parcheze masina chiar acolo. A fost batut crunt, de fata cu zeci de oameni, care asteptau tramvaiul sau pur si simplu treceau prin zona respectiva. Nimeni nu a intervenit sa-l salveze.

In primavara acestui an, procurorii de la Parchetul de pe langa Judecatoria Iasi au decis trimiterea in judecata a lui Iulian Cosmei, de 30 ani, pentru infractiunea de lovire. Dosarul a ajuns pe masa judecatorilor, iar dupa doua termene la care procesul a fost amanat, ieri, a avut loc un nou termen de judecata.

Cu aceasta ocazie, medicul a venit in fata judecatorilor si le-a spus ca il iarta pe agresorul sau daca acesta face doua fapte bune in perioada sarbatorilor de iarna.

Mai exact, medicul Daniel Rusu s-a inteles cu batausul sau ca va accepta impacarea, daca va face doua gesturi frumoase catre niste oameni necajiti.

Iulian Cosmei, de profesie  boxer, a acceptat provocarea medicului si a fost de acord sa doneze cate 1.000 euro catre doua cazuri sociale.
Este vorba de cazul Sabinei Dorofte, absolventa a Universitatii de Medicina si Farmacie "Gr. T. Popa" din Iasi, medic rezident in medicina de familie, si cazul Anei Maria Tanase, o copila de 18 ani, lovita pe trecerea pentru pietoni de un comisar din cadrul Garzii de Mediu Iasi, paralizata la pat. Ambele cazuri umanitare sunt foarte dureroase. Sabina Dorofte a aflat in urma cu un an de zile ca are o tumora cerebrala maligna si are nevoie de ajutor pentru interventiile chirugicale si pentru tratament. Aceasta a publicat pe facebook un mesaj umanitar la inceputul anului 2018. Si situatia in care se afla Ana Maria Tanase este foarte delicata pentru ca aceasta nici macar nu se poate ridica din pat. Nu poate manca singura si si-a pierdut complet capacitatea de auto-ingrijire.

Va beneficia de mai multe sedinte de kinetoterapie din acesti bani

Se pare ca cele doua cazuri l-au impresionat si pe batausul doctorului si astfel de acceptat sa le plateasca cate 1.000 euro fiecaruia."Clientul meu, domnul doctor Daniel Rusu, a inteles faptul ca rolul procesului penal nu este doar de a pedepsi vinovatul, ci si de a preveni alte fapte sociale negative. In prag de sarbatori, l-am indrumat pe domnul Cosmei sa isi indrepte fapta sociala negativa cu alte fapte pozitive. S-au bucurat atat Sabina Dorofte, cat si Ana Maria Tanase, care, desi nu poate vorbi si este paralizata, va beneficia de mai multe sedinte de kinetoterapie din acesti bani", a precizat ieri avocata Sandra Gradinaru, aparatorul doctorului batut.

De asemenea, doctorul i-a cerut agresorului sau sa nu mai comita asemenea fapte impotriva nimanui. Acuzatul a spus ca ii pare rau pentru cele intamplate, ca este o greseala, si nu o va mai repeta. In acest context, instanta de judecata a anuntat ca va lua o decizie in acest dosar zilele urmatoare, mai exact pe data de 21 decembrie.

Nimeni nu a intervenit

In plangerea depusa la Politie, medicul sustine ca dupa ce si-a terminat programul de lucru, in jurul orei 14:30, a mers in zona statiei de tramvai din fata Universitatii "Alexandru Ioan Cuza". Acesta vorbea la telefon cu sotia sa si nu era atent la ceea ce se intampla in jurul sau. La un moment dat, Iulian Cosmei l-ar fi claxonat in semn ca vrea sa-si parcheze masina acolo, dar medicul nu a observat acest lucru. Nici n-a mai avut timp sa se fereasca din calea uraganului. Agresorul, un tip bine facut, boxer, bine antrenat in salile de sport, a coborat din masina si s-a dus direct catre medicul care inca nu incheiase discutia telefonica cu sotia sa. Dupa ce l-a injurat bine pe motiv ca nu i-a facut loc sa intre cu masina in statia de tramvai, l-a lovit in repetate randuri cu pumnul in fata. L-a lovit pana a cazut. Victima nici n-a avut timp sa mai reactioneze. A lesinat pur si simplu.

Oamenii alarmati de ceea ce se intampla au sunat imediat la Politie si Ambulanta. In timpul agresiunii, nimeni nu a intervenit, desi locul respectiv era plin de oameni. Ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat, agresorul a urcat in masina si a plecat de la fata locului. Intre timp au ajuns acolo si cei la Ambulanta.

Politia nu a venit pentru ca nu era depusa plangere…

Politistii care au fost contactati prin intermediul serviciului 112 nu au mai ajuns. In schimb, dupa 10 minute, martorul care sunase la 112 a fost sunat de catre un politist de la Sectia a II-a si a fost rugat sa vorbeasca cu victima si sa intrebe daca va depune plangere. Practic, politistii nu au vrut sa vina la fata locului, pentru ca nu era inregistrata o plangere de catre victima.

"Politistul m-a sunat pe numarul de pe care am sunat eu la 112 si m-a rugat sa-l intreb pe domnul care era lesinat jos, daca vrea sa depuna plangere", a sustinut martorul. Victima a fost dusa la Spitalul de Neurochirurgie. Acolo a fost diagnosticata cu fractura cominutiva perete anterior si lateral sinus maxilar drept, fractura orbita dreapta, fractura arcada zigomatica dreapta, plaga regiune malara dreapta si plaga unghi intern ochi drept. Prima interventie chirurgicala a suferit-o pe data de 22 august 2015. Fata i-a fost reconstruita cu ajutorul unor dispozitive medicale din otel. Va fi nevoit sa traiasca cu patru suruburi de metal.

"E trist ca poti fi agresat in centrul orasului, in plina zi si cu 20-30 de oameni in jurul tau. E foarte trist ca in aceste saptamani care au trecut, colegii mei au trebuit sa faca sacrificii imense pentru ca programul operator sa poata fi facut si pacientii bolnavi de cancer sa nu aiba de suferit. In locul meu putea fi un copil sau un batran si consecintele puteau fi foarte grave. Am vazut oameni murind din mai putin", a declarat Daniel Rusu. In total, a suferit trei interventii chirurgicale.

"Initial, m-am speriat si am vrut sa plec, dar mi-am dat seama de prostia facuta si m-am intors dupa doua minute"

Ieri, reporterii BZI l-au contactat pe Iulian Cosmei, insa acesta nu a vrut sa comenteze gestul facut acum, in legatura cu impacarea si banii dati celor doua tinere.

Intr-o discutie anterioara cu reporterii BZI, acesta si-a expus propria versiune cu privire la incident. "Eram cu sotia mea in fata la Universitatii «Al. I. Cuza» si voiam sa parchez masina. Am vazut un loc de parcare liber, dar imi bloca intrarea acest doctor care vorbea la telefon. Am inaintat un pic asteptand sa se dea la o parte, dar el nu ma baga in seama. I-am dat un claxon scurt si nevasta-mea, insarcinata, i-a zis politicos «da-te omule un pic, sa putem parca si noi». Individul a injurat-o si i-a aratat degetul mijlociu. Am cedat nervos, am coborat din masina si i-am dat doi pumni. Asta s-a intamplat si, sincer, imi pare rau, nu trebuia sa procedez asa, dar eram foarte stresat din cauza ca a doua zi botezam un copil si duminica ne-am casatorit. Initial, m-am speriat si am vrut sa plec, dar mi-am dat seama de prostia facuta si m-am intors dupa doua minute. Am parcat un pic mai jos si am venit acolo. Oricum, ala nu este comportament de medic, sa injuri si sa arati m…e unei femei care te-a rugat sa te dai la o parte", a declarat Iulian Cosmei.

"Am fost la spital sa vad cum se simte si mi-am cerut scuze familiei lui. Mi-a zis sa astept in sala spitalului, dar au venit repede niste doctori care m-au tratat ca pe un pungas de doi bani si m-au dat afara… Mi-au zis ca sunt agresor si ca nu pot sta acolo. Am insistat sa stau, dar au chemat si paza", a completat acesta.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img