News Flash:

Rasucita cu mac - Reteta pentru Mosii de iarna - CUM SE PREPARA

17 Februarie 2017
467 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru aluat:
500 g faina
250 ml lapte
6 linguri pline zahar
5 oua prepelita (1 ou gaina)
10 g drojdie proaspata
50 g unt topit
coaja rasa de lamaie
ulei pentru framantat

Pentru umplutura:
200 g mac (jumatate macinat, jumatate intreg)
200 ml lapte dulce
120 g zahar
1 esenta vanilie

Pentru uns:
2 oua prepelita

Mod de preparare:

Mai intai am pregatit aluatul: laptele impreuna cu zaharul l-am incalzit pe foc, amestecand mereu pana ce zaharul s-a topit, iar cand a devenit caldut l-am pus peste drojdie. Untul l-am topit si l-am lasat sa se racoreasca. Faina am cernut-o intr-un bol, apoi am adaugat untul topit si racit, sarea, ouale, si am amestecat. Am adaugat si amestecul de laptele si drojdie, caldut, apoi coaja de lamaie. Am framantat un aluat moale si elastic, pe care l-am lasat la crescut pentru jumatate de ora.

In aceasta perioada am pregatit umplutura: intr-o craticioasa am pus macul jumatate macinat, jumatate intreg, laptele, zaharul si esenta de vanilie si am lasat sa fiarba cca 20 minute.
Cand aluatul a crescut, l-am intins cu sucitorul intr-o foaie dreptunghiulara, peste care am pus umplutura. 

Am rulat, iar sulul l-am rasucit unind capetele. Am pus intr-o tava tapetata cu hartie de copt, si am mai lasat la crescut jumatate de ora. 
Am dat rasucita la cuptor la 180 grade Celsius, pentru 1 ora. Cu 10 minute inainte, am uns cu 2 oua de prepelita batute.

sursa
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1114 (s) | 35 queries | Mysql time :0.041572 (s)