marți, 16 aprilie, 2024

Razie printre taximetristii si transportatorii de persoane din judet

Distribuie:

Publicat:

O actiune a Politiei Romanie a luat la puricat zilele acestea intreg judetul Vaslui.

Taximetristii si transportatorii de persoane au fost tinta politistilor si multi dintre ei au ramas fara certificate ori au fost amendati usturator.

Un numar 134 de autovehicule taxi care circulau pe drumurile publice, au fost controlate amanuntit. Pentru neregulile constatate, politistii au aplicat 143 de sanctiuni contraventionale, din care 29 la Legea 38/2003 privind transportul in regim de taxi, 44 la O.U.G 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice si 70 de sanctiuni pentru alte abateri de la normele rutiere in vigoare.

Lipsa autorizatiei pentru autovehiculul folosit, lipsa atestatului profesional, neemiterea bonului fiscal si lipsa altor documente specifice, sunt o parte din neregulile gasite de politisti.

Acestia au aplicat alte 70 de sanctiuni pentru alte tipuri de abateri de la normele rutiere în vigoare. Valoarea totala a sanctiunilor aplicate este de aproximativ 40.600 lei. Pentru abateri care au pus in pericol siguranta circulatiei, s-a procedat la retinerea in vederea suspendarii a 4 permise de conducere si a 7 certificate de inmatriculare.

Actiunile de control care privesc siguranta cetateanului nu se opresc aici spun politistii, ba mai mult vor continua intr-un context extins si cei care vor incalca legea, vor fi sanctionati dupa cum prevede legea.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img