miercuri, 24 aprilie, 2024

Razvan Popa, europarlamentar PSD: ‘Amenintarile lui Timmermans nu au baza reala’

Distribuie:

Publicat:

Comisia Europeană va declanșa "Rule of law Framework", proces care va înlocui pentru un timp MCV, dacă țara noastră adoptă alți pași negativi în domeniul judiciar, precum promulgarea ultimelor modificări aduse codurilor penale, conform unei scrisori pe care Frans Timmermans a trimis-o primilor patru oameni din stat.

Răzvan Popa, europarlamentar PSD, spune că toate acțiunile oficialilor de la Bruxelles împotriva României sunt, de fapt, mesaje de campanie pentru alegerile europarlamentare. ”Câștigarea de voturi se face pe seama românilor, cu atacuri la adresa României.”, spune liderul PSD, care vorbește despre partea murdară a acestui comportament devenit o regulă.

”Declarațiile din ultima perioada pe care le tot auzim de la mai multe voci de la Bruxelles trebuie înțelese doar ca mesaje de campanie. Sunt gesturi nedemne, sunt atacuri incorecte, cu o singură miză – să arate alegătorilor lor că vocea lor contează. Și ei, ca și noi, au campanie electorală. Din păcate, pentru ei câștigarea de voturi se face pe seama românilor, cu atacuri la adresa României. Asta este partea rea, murdară, și vedem cum acest obicei devine o regulă.

Partea bună este că putem avea un dialog și cu Comisia Europeană și cu Parlamentul, după ce campania se va încheia. Suntem o țară democratică și suverană, iar asemenea mesaje nu au niciun rol constructiv.

Am fost în ultimii ani la Bruxelles și știu că dialogul nu se face prin atacuri de campanie, la televizor, ci prin dialog real, muncă susținută și mult patriotism. Românii demni, patrioți, mândri de țară și valorile lor, sunt respectați în Europa, mai mult decât cei care stau în genunchi, sperând la o vorba bună din partea unui oficial vestic.

Mi-ar fi plăcut să nu vedem astfel de atacuri sub centură, dar românii trebuie să știe că astfel de amenințări nu au nicio bază reală, nicio susținere. Nu vor fi luate decizii împotriva României în acest fel – însă se face foarte multă gălăgie, pentru a genera panică.

Există un singur răspuns pentru acest mesaj – votul românilor, pe 26 mai. Un vot puternic pentru o Românie mândră și demnă va fi răspunsul pe care noi, cu toții, îl dăm tuturor criticilor.”, e mesajul lui Răzvan Popa

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img