marți, 19 martie, 2024

Reactia husencei Cristina Tunegaru la rata de promovabilitate de la Evalurea Nationala :”Ministerul Educației ar trebui să admită dezastrul care se petrece sub ochii “

Distribuie:

Publicat:

Intr-o postarea pe o retea de socializare , Cristina Tunegaru atrage atentia ministrului educatiei asupra rezultatelor de la Evaluarea Nationala.

Redam postarea :

"În loc să se împăuneze cu cifre despre promovarea Evaluării, Ministerul Educației ar trebui să admită dezastrul care se petrece sub ochii și îndrumarea a zeci de miniștri: abia jumătate dintre copiii României obțin media 5 la examen, adică abia jumătate dintre copii pot să citească, să scrie un text coerent și să facă socoteli simple.

A venit vremea ca Ministerul să recunoască că este inapt, că pierde pe drum un număr extraordinar de mare de copii: 15% se pierd pe drum până în clasa a VIII-a, alții nu se înscriu la examen, rămân repetenți/ corigenți sau iau note sub 5 la examen. Unde sunt acești copii, ce se întâmplă cu ei, cine răspunde pentru rezultatele lor?

Ei nu sunt niște cifre anonime în statisticile specialiștilor în educație, sunt copii adevărați care, fără educație, au puține șanse la o viață decentă. O realitate care mă cutremură.' Cristina Tunegaru 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img