joi, 28 martie, 2024

REACTIA lui Badalau dupa filmarea cu camera ascunsa: ‘Sunt un om direct, spun mereu ce cred. Referendumul e folosit politic’

Distribuie:

Publicat:

Ministrul Economiei, Niculae Bădălău, a transmis, joi, poziția sa privind referendumul de duminică, după ce într-o filmare cu camera ascunsă a fost surprins la o ședință de partid că le spunea membrilor PSD că nu va merge la consultarea populară.

„Pentru că numele meu a început să fie folosit în lupta politică referitoare la referendumul de pe 26 mai, vreau să fac publică aici, poziția mea referitoare la acest subiect.

Instituția referendumului, deși în mod normal constituie o formă importantă a democrației directe, a exprimării voinței poporului, în cazul de față este viciată de o mulțime de factori, cum ar fi lipsa finalității, instrumentalizarea voinței poporului în scopuri politice deghizate – cele două întrebări fiind folosite strict ca armă electorală. Consider că, în lipsa unui program de dezvoltare pentru România, temele de la referendum sunt folosite ca rampă de creștere pentru anumite formațiuni politice.

Nu contest drepturile și prerogativele Președintelui României. Dar faptul că poate să inițieze o consultare populară, nu înseamnă că trebuie să o folosească pe teme politice, care să divizeze națiunea.

Faptul că acest referendum este organizat în aceeași zi de vot cu alegerile europarlamentare arată că intențiile din spatele său sunt politice. Ceea ce înseamnă că și eu am dreptul să am o abordare politică, strict în calitate de cetățean, și să analizez dacă voi gira cu votul meu personal acest exercițiu de campanie prezidențială.

Din păcate în organizarea acestui referendum nu au fost luate în calcul efectele: mulți bani publici cheltuiți – peste 320.000 de euro, pentru 2 întrebări care necesită ambele modificarea Constituţiei, ceea ce nu va duce la niciun rezultat. Astfel, indiferent de rezultatul referendumului, imaginea României în lume va fi una negativă. Ori, este imperios necesar ca românii să creeze și să mențină o imagine pozitivă în afara granițelor țării.

Pentru mine, acest referendum nu reprezintă decât un exercițiu de imagine.

Sunt un om direct, care spune mereu ce crede. Nu trebuie căutate conspirații sau înregistrări ascunse, este suficient să mă întrebați ce cred despre un subiect și vă voi spune. Iar despre referendum spun clar și răspicat: cred că există întrebări mult mai importante în legătură cu modul în care funcționează statul român la care să răspundă cetățenii”, a scris Niculae Bădălău, pe Facebook.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img