vineri, 19 aprilie, 2024

Reactia lui Victor Ponta dupa revocarea sefei DNA: Lupta anticoruptie se incheie in mod dezamagitor si jenant

Distribuie:

Publicat:

Deputatul Victor Ponta a declarat ca Traian Basescu, Laura Codruta Kovesi si Liviu Dragnea au „dezechilibrat si daramat tara”, precizand ca doi au plecat, iar sfarsitul liderului PSD „este inevitabil”.  El a mai precizat ca epoca ‘luptei anticoruptie’, pornita de Traian Basescu, „se incheie in mod dezamagitor si jenant”.

Iata mai jos postarea lui Victor Ponta, cu precizarea ca intertitlurile ne apatin:

„Am spus mereu ca Romania are nevoie de stabilitate si predictibilitate pentru a avea succes in efortul sau de dezvoltare – Basescu, Kovesi, Dragnea au fost cei care au dezechilibrat si daramat tara; doi au plecat, ultimul mai are putin, dar sfarsitul lui este inevitabil/ Pro Romania trebuie sa construiasca viitorul proiect politic pentru Romania”, a scris Ponta, luni, pe Facebook.

Atac la Kovesi

El a precizat ca toate deciziile CCR trebuie aplicate, iar presedintele Klaus Iohannis ar fi trebuit sa o revoce pe Kovesi imediat ce decizia a fost data.

„Profesional – Kovesi a solicitat si patronat in mod direct incalcari grave ale legii si abuzuri din partea subordonatilor sai (Negulescu, Onea, Uncheselu, Papici, Eva si altii)/nu si-a asumat responsabilitatea pentru achitarile dispuse de judecatori/orice sef de institutie publica aflat intr-o situatie asemanatoare trebuia demis imediat. Institutional – Kovesi a implicat in mod direct si a folosit DNA in bataliile politice/ a inlaturat din DNA toti procurorii care nu executau ordinele sale abuzive si a adus procurori obedienti, dar analfabeti juridic/ faptul ca a refuzat sa demisioneze a afectat grav prestigiul si activitatea institutiei”, a spus Ponta.
Klaus Iohannis nu are o strategie politica

Totodata, Victor Ponta sustine ca presedintele Klaus Iohannis „si-a dezamagit (inca o data) sustinatorii si a aratat din nou ca nu are o strategie politica”, iar presedintele PNL, Ludovic Orban, „s-a discreditat inca o data si a aratat ca un lider politic complet abulic si incapabil de viziune si strategie”.

Lupta anticoruptie se incheie jenant

Pe de alta parte, Victor Ponta sustine ca Dragnea „a pierdut foarte mult” prin revocarea lui Kovesi din functia de procuror-sef al DNA.

„Dragnea – a pierdut foarte mult prin aceasta actiune (el si Kovesi se sustineau reciproc prin pretinsa lupta dintre ei): nu mai are motiv sa il suspende pe Iohannis, nu mai are nicio persoana aflata la Putere pe care sa o foloseasca in ridicola lui lupta cu asa-zisul ‘Stat Paralel’, ramane condamnat de doua ori de judecatorii ICCJ (nu de Kovesi) si pierde practic singurul motiv pentru care obtinea sprijinul ‘baronilor’ din politica, afaceri si media/ ramane cu ura absoluta si ireconciliabila a tuturor celor care cred ca este un corupt care se lupta cu Justitia ca sa isi scape pielea”, a aratat Ponta.

De asemenea, Victor Ponta a mai scris ca epoca ‘luptei anticoruptie’, pornita de Traian Basescu, „se incheie in mod dezamagitor si jenant”.

„Oprirea abuzurilor si respectarea drepturilor fundamentale reprezinta un mare castig – acum insa Dragnea & Co vor sa arunce tara inapoi in anii coruptiei institutionalizate comisa fara nicio teama de raspundere juridica! Asa ca va fi mult de luptat si muncit pentru a reechilibra societatea”, a mai scris Ponta pe pagina lui de Facebook.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img