vineri, 29 martie, 2024

Reactia ministrului Tudorel Toader dupa evadarea Alinei Bica in Costa Rica: “Trebuie sa vedeti daca fiecare si-a facut treaba lui”

Distribuie:

Publicat:

Avocatul Alinei Bica a anuntat, vineri, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, ca fosta sefa a DIICOT a primit din luna ianuarie statutul de refugiat politic in Costa Rica si solicita sa fie audiata prin videoconferinta in procesul ANRP, in care este judecata alaturi de omul de afaceri Dorin Cocos si fiul acestuia, Alin Cocos.

Tudorel Toader, ministrul Justitiei, spune ca, deocamdata, ministerul nu a primit nimic oficial din Costa Rica pe acest subiect. In plus, el e de parere ca inculpatii ar trebui sa aiba restrictia parasirii tarii, daca au statutul de pericol social.

”Nu am primit personal si nu am auzit sa fi primit o astfel de cerere la Minister. Ministerul Justitiei nu permite unui inculpat sa paraseasca tara, nu Ministerul Justitiei ia masurile de interdictie, nu el ii permite sa paraseasca tara, ci instantele de judecata. Minitsrul are cu totul alte competente. Trebuie sa vedeti daca fiecare si-a facut treaba lui. Luni dimineata vedem ce documente am primit si vorbim. Eu cred ca ar trebui pusa interdictia parasirii tarii unui inculpat care e pericol social si care ar putea sa se sustraga.”, a spus Tudorel Toader.

La termenul de vineri al dosarului ANRP, avocatul Doru Traila le-a explicat judecatorilor ca Alina Bicase afla in imposibilitatea de a se prezenta la proces si a facut o cerere de amanare, pentru ca aceasta vrea sa fie audiata prin videoconferinta, aducand ca argument faptul ca acest lucru a fost posibil in cazul lui Sebastian Ghita, aflat in prezent la Belgrad.

Avocatul a depus trei inscrisuri medicale la dosar, in care un medic curant spune ca Bica ar avea o leziune post-traumatica lombara, nu se poate deplasa in urmatoarele trei luni cu avionul si nu sunt croaziere maritime pe care sa le poata folosi. In plus, a aratat avocatul, Bica urmeaza sa fie supusa unei interventii chirurgicale.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img