sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Reactia Presedintelui Asociatiei Magistratilor la declasificarea protocolului SRI-ICCJ: ”Suntem tulburati, suntem bulversati”

Distribuie:

Publicat:

Andreea Ciuca, presedintele Asociatiei Magistratilor din Romania, a reactionat luni dupa publicarea protocolului SRI-PG-ICCJ.
„Unde este normal, in ce tara care se vrea europeana, democratica si stat de drept este normal sa se intample asa ceva, nemaivorbind ca vedem un protocol la nivelul varfului justitiei, la nivelul ICCJ, care in acest protocol si-a dat mana cu PG si cu SRI… pentru ce? (…) ICCJ conlucreaza permanent, ICCJ isi stabileste obiective comune, ICCJ imbratiseaza statul de partener al unui parchet si atunci unde ajungem, cand vorbim de statul de drept? Pur si simplu, suntem tulburati, suntem bulversati si se pare ca ceea ce am invatat in univeristate pare sa nu mai fie valabil”, a spus Andreea Ciuca, la Antena 3, calatogand protocolul SRI ca fiind unul SF.

Serviciul Roman de Informatii a declasificat, luni, protocolul de cooperare intre SRI, Inalta Curte de Casatie si Justitie si Parchetul General, iar documentul cuprinde cadrul legal pentru gestionarea informatiilor din procedurile de emitere a mandatelor de securitate nationala. Protocolul are sase pagini si este semnat de directorul SRI de la acea vreme, George Maior, de Laura Codruta Kovesi in calitate de procuror general la acel moment si de fostul presedinte al instantei supreme, Nicolae Popa.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img