joi, 28 martie, 2024

Reactie extrema a lui Vladimir Putin atunci cand a depus flori in locul in care a izbucnit incendiul din Siberia

Distribuie:

Publicat:

Presedintele rus Vladimir Putin s-a deplasat marti la Kemerovo, oras industrial din vestul Siberiei, unde un incendiu izbucnit duminica la principalul mall din oras a rapit viata a cel putin 64 de persoane, intre care numerosi copii, denuntand in acest context o "neglijenta criminala", relateaza AFP si RIA Novosti, conform agerpres.ro. 

"Ce s-a intamplat aici? Nu este vorba de ostilitati armate. Nu este o scurgere neasteptata de gaz metan (…) Oamenii au venit sa se odihneasca, erau copii. Vorbim de demografie si pierdem atat de multi oameni si din cauza a ce? Din cauza neglijentei criminale, a indolentei", a afirmat Putin intr-o reuniune la Kemerovo, dedicata eliminarii consecintelor incendiului, conform TASS si RIA Novosti. 

Putin a depus flori intr-un loc amenajat in memoria victimelor in apropierea cladirii centrului comercial "Zimniaia Visnia" ("Visina de iarna"), unde locuitorii au adus flori, jucarii de plus si fotografii ale celor morti, potrivit TASS.

Autoritatile ruse au denuntat luni incalcarile normelor de securitate dupa incendiu, considerat unul dintre cele mai cumplite din Rusia in ultimii ani: cel putin 64 de morti. Marti, fusesera identificate corpurile a 13 copii, conform TASS. In plus, alte zeci de persoane au fost ranite.  Vladimir Putin si Serghei Meniailo, reprezentantul prezidential in districtul federal siberian, au examinat, de asemenea, fatada cladirii arse, conform Xinhua.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img