vineri, 26 aprilie, 2024

Reactie NERVOASA a unui inspector de la Inspectia Judiciara: “Povesti, povesti!”

Distribuie:

Publicat:

Inspectorul care a condus echipa de control la DNA, procurorul Elena Radescu, a rabufnit dupa ce inspectorul-sef adjunct al Inspectiei Judiciare, Gheorghe Stan, i-a adus acuzatii extrem de grave. Gheorghe Stan a spus, la CSM, ca Elena Radescu a incalcat numeroase proceduri in timpul controlului, a dat informatii si sfaturi procurorilor DNA si a fortat interpretarea legii.
“Povesti, povesti. Toti au omis sa spuna ca dumneaei a raspuns exact de sectiile pe care eu le-am verificat. Este pentru prima data cand merg intr-un control la dumneaei. A fost prima data cand am controlat-o. O singura lucrare am avut pe DNA. In rest, nu am fost niciodata, nu am discutat anterior, nu am fost in niciun control. Nu am cunoscut-o. Eu am avut discutii cu dansa pentru a lamuri niste aspecte, i-am pus intrebari legate de lamurirea unor aspecte. Nu poti sa te duci in control la cineva, sa-i controlezi subalternii, fara sa intrebi seful: „Aici ce se intampla? Aici ce este, cum este?”, a spus Elena Radescu, la Antena3.

Mai mult, aceasta a spus ca a acceptat sa fie luata de masina sefei DNA, deoarece „masinile IJ erau la coafor” si nu avea cu ce merge.
“La ora 15, pentru ca acesta a fost singurul control care s-a efectuat intr-un termen foarte scurt de la data dispunerii. Adica, s-a dispus controlul pe 3 si pe 17 trebuia sa inceapa… De obicei, pentru asemenea controale se acorda un termen de cel putin o luna de zile. Aici s-au acordat doua saptamani. Cand s-a emis ordinul am anuntat ca trebuie sa comunicam ordinul cu obiectivele de control, pentru ca nu aveau timpul material sa pregateasca documentele. Si atunci, la ora aceea, 14, 15, nu mai era nicio masina de la Inspectie (Inspectia Judiciara). Am sunat: „Doamna, s-a emis ordinul”. Si atunci dumneaei a spus: „Va trimit o masina sa aduceti ordinul, sa vad si eu ce pregatesc”. (…) Nu am avut nicio masina, ca masinile noastre mergeau la coafor si nu mai stiu unde…”, a spus procurorul Elena Radescu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img