vineri, 26 aprilie, 2024

RECHIZITELE LA MODA , COSMARUL PARINTILOR

Distribuie:

Publicat:

„ Ce mica-i vacanta mare” vor declara majoritatea parintilor care au inceput deja sa aiba „ palpitatii” la vederea ofertelor atat de valabile si de necesare lunii Septembrie. Ghiozdane, rechizite, uniforme , penare si acuarele sunt doar cateva dintre obiectele care vor „ sparge” portofelele barladenilor. Si comerciantii stiu sa isi vanda marfa -in vitrine sau pe rafturi zambesc figurile pictate ale Printesei Sophia, a „ Buretelui Sponge” sau a lui Thomas, locomotiva inteligenta.                                                            

Acum , plastilina este cu Aloe Vera, varfurile creioanelor nu se mai rup atunci cand fac cunostinta cu solul. Dar toate aceste inovatii costa!                                                                                     

Varianta low cost ar fi in jurul sumei de 100 de lei iar cea scumpa usureaza bugetul familiei cu sume cuprinse intre 450-500 de lei. Nu trebuie sa uitam ca juniorului ii mai trebuie si o pereche de adidasi si un trening ( 200 de lei), uniforma sau camasuta care va mai provoca un tsunami material ( 100 de lei) , pantofii de scoala, ciorapii, pantalonii sunt alte obiecte vestimentare trecute la cheltuieli de toamna.                                                       

ALEGEREA GHIOZDANULUI , O PROBLEMA CU MULTE NECUNOSCUTE!

Ghiozdanul ideal ar trebui sa indeplineasca o serie intreaga de conditii. Un ghiozdan bun este usor. Odata umplut, ghiozdanul nu trebuie sa cantareasca mai mult de 10% din greutatea copilului. Altfel spus, ghiozdanul unui copil de 30 de kilograme trebuie sa aiba aproximativ 3 kilograme. Ghiozdanul trebuie sa fie practic si nu mai larg decat umerii. Un alt criteriu important este ca ghiozdanul sa nu depaseasca umerii ca inaltime. Un ghiozdan rigid si rezistent este de preferat pentru a nu jena sau rani spatele copilului. Bretelele acestuia trebuie sa fie largi si captusite. Unele ghiozdane au si o curea ce mentine ghiozdanul in pozitie buna si ii limiteaza miscarile. Manerul este de preferat sa fie solid, practic, usor de apucat si confortabil, iar materialul intregului ghiozdan trebuie sa fie unul solid, cu o textura gen fas, pentru a pastra interiorul uscat pe timp de ploaie si pentru a rezista cat mai mult timp. Specialistii in domeniu trag un semnal de alarma si in ceea ce priveste purtarea gresita a ghiozdanului (pe un singur umar in loc de amandoi), sau asupra timpului de purtare (in mijlocul de transport, rucsacul poate fi dat jos de pe umeri), Ghiozdanele tip troler sunt doar in parte recomandate. Avantajul rotilor este evident, cu conditia sa nu fie trepte de urcat. Daca locuiti la etajul 2, intr-un bloc fara ascensor, iar clasa copilului e tot la etajul 2, un ghiozdan cu roti va avea mai multe inconveniente decat avantaje, caci este in primul rand mai greu. Si bordurile pot fi adevarate obstacole pentru asemenea ghiozdane. Pentru a cara un obiect greu cum este ghiozdanul, copilul trebuie invatat sa aiba o pozitie corecta pentru a evita durerile de spate si deformarile coloanei vertebrale.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img