marți, 23 aprilie, 2024

RECORD de zile libere pentru romani: cand vom avea urmatoarea mini-vacanta

Distribuie:

Publicat:

Anul 2017 a fost unul foarte prolific pentru romani, care au avut parte de mai multe mini-vacante. De fiecare data cand sarbatorile oficiale au picat in preajma weekend-ului, Guvernul a decis sa le lege pentru a oferi mai multe zile libere romanilor. Urmatoarea mini-vacanta pentru romani va fi in perioada Sarbatorilor de iarna.
Romanii au avut, pana acum, 5 week-enduri prelungite si asta pentru ca 11 dintre cele 14 sarbatori legale au picat in cursul saptamanii. Prima vacanta scurta am avut-o in luna ianuarie, cu ocazia Zilei unirii principatelor. Pentru ca 24 ianuarie a picat marti, Guvernul a decretat zi libera si luni, pe 23. A urmat o noua vacanta, de Paste, de pe 15 pe 17 aprilie. Doua saptamani mai tarziu, Ziua internationala a muncii a fost prilej pentru un nou week-end prelungit, infpormeaza Digi24.
Cea mai lunga vacanta a fost insa in luna iunie, cand am sarbatorit Ziua Copilului si Rusaliile. Executivul a stabilit ca 2 iunie sa fie, de asemenea zi libera, pentru ca romanii sa se bucure de 5 zile de vacanta. Adormirea Maicii Domnului aduce o noua zi libera in plus, peste cele stabilite prin lege. Multi romani se vor intoarce la serviciu abia miercuri, dupa 4 zile de relaxare.
Tot 4 zile de vacanta vom avea si spre finalul anului, cand sarbatorim Sfantul Andrei si Ziua Nationala, 1 decembrie. Prima si a doua zi de Craciun pica luni si marti, astfel ca si la finalul anului vom avea 4 zile libere legate.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img