joi, 28 martie, 2024

Redeschiderea dosarului “Flora”, in care Traian Basescu e acuzat ca ar fi retrocedat ilegal un teren

Distribuie:

Publicat:

Magistratii Tribunalului Bucuresti au admis, joi, cererea avocatilor lui Traian Basescu, astfel ca hotararea asupra redeschiderii dosarului “Flora” va fi luata de Inalta Curte de Casatie si Justitie, avand in vedere ca fostul presedinte e acum senator.
Catalin Nastase il acuza pe fostul presedinte Traian Basescu ca ar fi retrocedat ilegal, in 2003, pe vremea cand era primar al Capitalei, un teren de 40.000 de metri patrati in Damaroaia, teren in valoare de aproximativ 100 milioane de euro pe care ulterior Dumitru Puzdrea a ridicat complexul comercial Flora.
“Este vorba despre terenul din Poligrafiei, complexul Flora astazi si practic sunt trei sau patru puncte care au ridicat suspiciuni cu privire la inceperea urmaririi penale si anume terenul a fost revendicat intr-o alta zona, el era in Ilfov si a fost ridicat intr-o alta competenta in Bucuresti , pe amplasamentul fostului hiprodrom. 2 hotarari judecatoresti pronuntate de instantele din Romania au constatat ca autorii succesorilor care au revendicat acest teren nu au avut acte de proprietate si 3 acest teren este de utilitate publica pentru ca Apa Nova are in administrare de la Apele Romane o conducta magistrala care daca acesta ar fi avariata ar putea inunda tot Bucurestiul. Singurii care si-au aparat acest drept, ca sa zic asa, a ramas Apa Nova cu competentele pe care le au, au solicitat demolarea constructiilor pentru ca pune in pericol viata cetatenilor din Bucuresti si astfel sunt sau patru probleme grave (…) In opinia mea, in momentul in care avea un Consiliu, avea la indemana mapa pe care trebuia sa semneze aceasta decizie si se putea vedea foarte clar, la o prima analiza, ca revendicarea era solicitata pe Ilfov, si nu pe Bucuresti “, a declarat avocatul lui Catalin Nastase, Marian Rupa. Mediafax.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img