vineri, 29 martie, 2024

Regele Mihai a murit dar nu are loc de veci! Se tine ascuns decesul!

Distribuie:

Publicat:

Regele Mihai a murit, decesul sau fiind ascuns atat de membrii Casei Regale dar si de autoritatile republicii, spun sursele mele. Contextul actual imi da toate motivele sa cred spusele lor.  Unul este inalt functionar administrativ al Patriarhiei Romane iar celalalt amic de calatorii rustice al principelui Nicolae.  Nu o sa va relatez exact cele spuse de catre cei doi, e drept, cu oarece teama la o cafenea in centrul Bucurestiului,  inca de la mijlocul lunii decembrie 2015. O sa va spun doar motivele reale care sustin informatia potrivit careia regele Mihai a murit inca de acum cateva luni iar trupul sau neinsufletit sta in conservare intr-un laborator privat de langa Zurich. Asadar, pe langa luptele interne din cadrul Casei Regale sau  greutatea in a decide succesorul la tron, principalul motiv pentru care moartea Regelui Mihai ar fi trecuta sub tacere este acela ca, potrivit regulilor unei monarhii, nu exista inca un loc de veci pentru acesta. Mai pe scurt, regele a murit de cateva luni dar nu exista inca un loc in care sa fie inmormantat conform uzantelor.

Teoretic si practic, regele Mihai ar trebui sa isi doarma somnul de veci alaturi de inaintasii sai la Curtea de Arges, recent declarat oras regal de catre chiar reprezentantii monarhiei.  Necropola Regala  de la celebra manastire  a fost aleasa de Regele Carol I ca loc de veci pentru el si urmasii sai.

Aici se gasesc inmormantati, de o parte a interiorului bisericii, primul Rege (Carol I) si prima Regina (Elisabeta), sub lespezi de marmura  iar de cealalta parte se gasesc mormintele Regelui Ferdinand si Reginei Maria (Lespedea Reginei Maria a fost pusa dupa 1989, de catre fiica sa cea mai mica,  Principesa Ileana a Romaniei (devenita Maica Alexandra).

Separat, intr-o cripta special amenajata in paraclisul manastirii (in parc), se gaseste sicriul cu ramasitele pamantesti ale Regelui Carol al II-lea, aduse in anul 2003 de la Lisabona, Portugalia, unde acesta a fost inhumat in 1953. Sicriul lui Carol al II-lea este este acoperit de stindardul personal al Regelui. Si aici este problema pentru care si Mihai sta decedat si imbalsamat in Elvetia. Mai excat lipsa locurilor de veci regale. Asa cum nici Carol al II-lea nu a avut loc in incinta Manastirii,  nici Mihai nu are loc si, culmea, nu mai exista alta capela disponibila in incinta lacasului bisericesc.

Asa se face ca, dupa imposibilitatea de a-l aseza pe Carol al II-lea altundeva dar separat de rudele sale cu sange albastru, Casa Regala a realizat faptul ca nici Mihai nu va avea un loc de veci asa cum se cuvine unui suveran. Rapid, s-a solicitat sprijinul Arhiepiscopiei Argesului si Muscelului si s-a inceput degraba constructia unei noi necropole regale.  In momentul de fata impunatorul edificiu, aflat chiar langa Manastirea Curtea de Arges,  este realizat in proportie de 65% dar inca nu respecta rigorile inhumarii unui rege.

In concluzie, regele a murit, dar locul sau de veci inca nu este pregatit pentru a-l primi sa se se odihneasca pe vecie in cadrul unor manifestari care sa respecte uzantele Casei Regale. Acesta este si motivul principal si real pentru care moartea regelui Mihai este inca tinuta sub tacere.

Citeste mai multe pe ziarulprofit.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img