marți, 19 martie, 2024

Regele se intoarce pentru totdeauna in Romania! Clopotele bisericilor din toata tara vor fi trase – LIVE VIDEO

Distribuie:

Publicat:

Avionul militar care il aduce acasa pe Regele Mihai a plecat de pe aeroportul din Geneva. Aeronava Spartan, special modificata pentru acest drum, urmeaza sa ajunga in Romania in jurul orei 11.00. Sicriul va fi dus la Castelul Peles, unde va ramane pentru cateva ore, apoi va fi transportat la Bucuresti si va fi depus in Sala Tronului de la Palatul Regal, unde va ramane pana sambata, ziua in care va avea loc inmormantarea, la noua catedrala Episcopala de la Curtea de Arges. Sicriul cu corpul neinsufletit al Majestatii Sale va fi transportat cu Trenul Regal de la Bucuresti la Curtea de Arges. Sicriul va fi adus de o aeronava a Fortelor Aeriene Romane, in care vor fi prezenti membri ai Familiei Regale, reprezentatul Guvernului, reprezentantul Armatei Romaniei, precum si membri ai Casei Majestatii Sale. Vor face de garda, pe tot traseul de la Geneva la Bucuresti, militari din Brigada 30 Garda Mihai Viteazul.

La aeroport vor fi prezenti Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei romane, membri ai Familiei Regale, reprezentanti ai Institutiei Presedintelui Romaniei, ai Guvernului, ai Parlamentului, ai Armatei si ai Bisericii Ortodoxe Romane. Ceremonia de la Otopeni va avea caracter militar, dupa cum a precizat Casa Regala.

Conform programului funeraliilor Regelui Mihai, sambata, 16 decembrie, dupa o scurta ceremonie religioasa si militara in Piata Palatului Regal, sicriul cu corpul neinsufletit al Regelui Mihai va fi urcat pe un afet de tun si va parcurge traseul pana la Catedrala Patriarhala. Procesiunea se va face pe jos, iar afetul de tun va fi tras, in semn de omagiu, de un vehicul militar operational.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img