sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Regimul de slabit cu mese dese

Distribuie:

Publicat:

Reusita unei cure de slabire de­pin­de foarte mult de prega­ti­rea an­te­ri­oa­ra a organismului. Nu se poa­te trece din­tr-o data la un regim sever. Intai trebuie sa eliminam toxi­ne­le, prin diferite mo­duri: * trans­pi­ratie prin efort * curatarea tutu­ror "portitelor" pe unde se elimina de­seu­­rile (cavitatea bu­cala, nari, urechi, ochi) * evitarea constipatiei * reduce­rea, treptat, a cantitatii de hrana, mai ales grasimi, dulciuri, paine.

O reteta care da rezultate bune este ur­matoarea: se ia de trei ori pe zi, inain­te de masa, cate o lingurita cu boabe de mus­tar, cu apa. In sto­mac, boabele se um­fla si formeaza un mucilagiu care antre­neaza toate re­ziduurile de pe intestine, aju­tand si la scaderea colesterolului.

Regimul alimentar consta in can­titati mici de hrana, lua­te din doua in doua ore. Alimentele trebuie prega­tite din timp pentru a nu fi tentati sa ne arun­cam asupra a ce gasim prin frigider. Regimul este va­riat, se sla­beste mai lent, dar foarte eficient:

* Ora 7: un fruct * ora 9: un ou fiert * ora 11: 10-15 masline * ora 13: o bucata carne slaba * ora 15: un fruct, 25 stafide * ora 17: un iaurt * ora 19: branza de vaci * ora 21: un ceai de plante.

In zilele de post se poate manca la ora 13 o mancare calda (supa de zar­­z­a­vat, orez cu ciuperci…). Nu se renunta total la sare si zahar. sursa: formula-as.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img