marți, 19 martie, 2024

Regimul Maduro strange latul in jurul presedintelui autoproclamat. Cel mai apropiat colaborator al lui Juan Guaido a fost ARESTAT de serviciul secret

Distribuie:

Publicat:

Opozantul venezuelean Juan Guaido, autoproclamat preşedinte interimar cu susţinerea SUA de la sfârşitul lunii ianuarie, a atras atenţia joi că nu se va lăsa "intimidat", după arestarea celui mai apropiat colaborator al său, relatează AFP preluat de agerpres.

"Vor să mă intimideze? Însă nu pot să ne caute pe toţi. Vor să vină să mă prindă? Să vină, însă nu vor putea să ne devieze de la drumul pe care suntem pe cale să îl trasăm", a declarat Guaido în faţa presei, calificând arestarea "şefului său de cabinet", deputatul de opoziţie Roberto Marrerro, 'josnică' şi 'grosieră'.

Potrivit lui Guaido, guvernul lui Nicolas Maduro, pe care îl sfidează de la 23 ianuarie, "îşi expune slăbiciunea mizând pe teamă" şi pe "demobilizarea" opoziţiei.

"Pentru că nu îl pot ataca pe preşedintele desemnat (el însuşi – n.r.), ei îi atacă pe apropiaţii săi. Însă vom continua, puţin contează ce se întâmplă, nu vom schimba calea şi nici voinţa poporului", a declarat el.

În opinia lui Guaido, autorităţile încearcă "să genereze ideea" că şi el ar putea fi arestat alături de alţi responsabili ai opoziţiei. Însă Maduro "nu are această putere", a mai spus el, în timpul unei acţiuni de distribuire de hrană într-un centru de caritate.

Agenţi ai serviciului de informaţii (Sebin) l-au arestat pe Roberto Marrero în locuinţa sa în plină noapte după ce i-au răscolit casa şi i-au spart uşa, a constatat AFP.

În timpul arestării sale, Roberto Marrero i-a acuzat pe membrii Sebin că "au depus în locuinţa sa două arme şi o grenadă", a spus un deputat din vecinătate, Sergio Vergara. Acesta a precizat că şi domiciliul său a fost vizitat de serviciile secrete, care l-au supus unor rele tratamente.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img